Новини

День відкритих дверей відбувся в режимі онлайн

     Більше двох годин тривав онлайн День відкритих дверей в Івано-Франківському базовому медичному коледжі у неділю, 14 червня. Близько 170 абітурієнтів зареєструвалися для участі в ньому на платформі Zoom. Вони мали змогу поспілкуватися з директором ІФБМК, колишнім його випускником Володимиром Стасюком та відповідальним секретарем приймальної комісії Іриною Гафійчук.
    Такий формат онлайн-спілкування є вимушеним – через пандемію коронавірусу і карантинні обмеження. Незвично, не всім зручно (особливо, якщо дехто з слухачів забував, що у нього включений мікрофон і не всім цікаві його емоції), зате була можливість поставити наперед запитання, які хвилюють найбільше.
    Володимир Стасюк розмову розпочав з важливого повідомлення про майбутню назву навчального закладу: медичний фаховий коледж (ІФМФК) і вперше саме абітурієнти, які цьогоріч стануть студентами, здобуватимуть фах не молодших спеціалістів, а фахових молодших бакалаврів (на європейський штиб).
    Якщо три роки тому державне замовлення в коледжі становило 80 студентів, два роки тому – 100, рік тому – 150, то в цьому році за державним замовленням прийматимуть 175 осіб: 40 на лікувальну справу, 125 – на сестринську справу і 10 – на акушерську справу. Майбутні абітурієнти і їхні батьки змогли дізнатися детальніше про правила прийому, терміни прийому заяв і документів, вступні іспити. Тим більше, що є деякі новації. Приміром, не потрібно медичної довідки. Документи від тих, хто вступатиме після 9 класу, приймаються в паперовому форматі (з 30 червня), після 11 класу – в електронному (за попередніми даними, з 13 серпня).
    Для «дев’ятикласників» вступні екзамени розпочнуться 14 липня. Що важливо, будуть два екзамени за один день. Виглядатиме це так: година на тестові завдання з української мови, тоді 30 хвилин перерви і година на біологію. З української мови 12 завдань, з біології – 24. Одна група так здаватиме зранку, друга – після обіду. Це щоб не було великого скупчення людей. І через той же Covіd-19 всі повинні мати захисні маски або респіратори. Результати іспитів обіцяють в той же день.
    Ще одна новинка – в цьому році вперше оцінювання проводитиметься за 200-бальною системою. Ірина Гафійчук показала формули, як вираховуватимуться бали.
    З 22 червня на платформі Zoom діятимуть підготовчі курси-консультації, безкоштовні.
    А Володимир Стасюк запевнив, що до усіх абітурієнтів ставлення доброзичливе. Але додав, що під час іспитів на смартфони, шпаргалки чи інші хитрощі годі сподіватися – екзамени проходять в режимі відеоспостереження. «Найголовніше, як оцінюємо студента (і абітурієнта) – це ставлення до навчання», – наголосив керівник навчального закладу.
    І розповів про те, що кращі студенти-контрактники мають можливість перейти на навчання за держзамовленням (а ліниві «бюджетники» навпаки), кращі з кращих проходять практику у клініці німецького міста Потсдам (одинадцять випускників ІФБМК (ІФМФК) підтвердили в Німеччині свої дипломи), і навіть привідкрив таємницю: з наступного року з найздібніших студентів хочуть формувати окремі підгрупи, щоб вчилися за посиленою програмою.
    І хоча учасники Дня відкритих дверей – ще лише абітурієнти, але їх цікавило абсолютно все: вартість навчання (16900 грн. за рік) і право на стипендію, хто відноситься до пільгових категорій і які пільги вони мають, проживання в гуртожитку (через коронавірус цьогоріч в гуртожитку буде не 90 місць, а 54) і можливості для занять спортом чи художньою самодіяльністю, забезпеченість книгами і види практики (є 35 навчальних кабінетів в лікувальних закладах) і навіть чи можна з манікюром ходити на заняття.
    Відповіді-жарти на такі питання, як останнє і розмови про зливу за вікном робили спілкування невимушеним. А ідея директора про підгрупи здібних студентів отримала багато лайків.
    Шкода, звичайно, що через карантинні обмеження не було змоги пройтися навчальними класами коледжу, але на сайті ІФБМК (ІФМФК) є відеоролик з віртуальною екскурсією і розповіддю про навчальний заклад з 80-річною історією. Та й у січні багато хто вже був гостем Дня відкритих дверей. Зате тепер не треба було їхати до Франківська здалеку (ще й у зливу), до того ж можна було наперед поставити питання, які цікавлять. До речі, учасниками заходу стали представники не лише Прикарпаття, а й сусідніх областей, та навіть Черкащини.
    Завершилося двогодинне спілкування обміном фраз на кшталт «дякуємо за цікавий і корисний вебінар» і «не хвилюйтеся, все буде гарно». У коледжі чекають студентів, які хочуть вчитися. Тут є гарні викладачі і добрі умови для якісної підготовки фахових молодших бакалаврів.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165