Новини

Колектив коледжу привітав МКЛ № 1 з 75-річчям

      Івано-Франківська міська клінічна лікарня № 1 відзначила 75 років від дня свого заснування. Це гарний колектив зі славною історією і працьовитими фахівцями. З такою поважною датою їх привітали керівники департаменту охорони здоров’я ОДА та міськвиконкому, міської влади, представники Івано-Франківського національного медичного університету та Івано-Франківського медичного фахового коледжу.

     75 років тому, на виконання Постанови виконкому Станіславської обласної ради № 3 від 10.05.1945 року, в будинку колишньої школи по вул. Матейки, 34 було розміщено клініку. А з 15 жовтня 1945 року клінічна лікарня почала функціонувати, як база Станіславського медичного інституту.
     В історії МКЛ № 1 є чимало значних подій. Серед них – відкриття в 1961 році першого в області травматологічного пункту, організація у 1987 році ургентної травматологічної служби та відкриття гастроентерологічного відділення, початок роботи у 1990 році діагностичного відділення, до складу якого увійшли клінічна та біохімічна  лабораторія, ендоскопічний кабінет, а також кабінет ультразвукової та функціональної діагностики.
     У 1992 році, коли обласне управління охорони здоров’я очолював теперішній директор ІФМФК Володимир Стасюк, поліклініка була відокремлена від стаціонару в окрему установу. Тоді головним лікарем був лікар Євген Романишин, а лікарня стала флагманом в області з розробки та впровадження так званого нового господарського механізму в медичній галузі.
     Сьогодні в МКЛ № 1 функціонують хірургічне, неврологічне, травматологічне, терапевтичне відділення та відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, працює цілодобовий міський травматологічний пункт, параклінічні підрозділи та служби.
     Щороку у лікарні стаціонарну допомогу отримують понад 8000 пацієнтів та близько 10000 ¬ амбулаторну допомогу. За час існування колектив МКЛ № 1 надав допомогу  близько півмільйона хворим і потерпілим. Роботу лікарні забезпечує понад 400 працівників, в тому числі багато випускників Івано-Франківського медичного коледжу.
     Під час урочистостей були згадки про історію лікарні, слова вітань і вдячності за працю. Представники нашого коледжу – заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко та заввідділу Олеся Василівна Сухоручко привітали колектив лікарні з такою поважною датою та подарували бактерицидний рециркулятор BactoSfera з таймером, дуже важливий в умовах боротьби з пандемією коронавірусу. А для надійної його роботи були додані деякі допоміжні матеріали, зокрема, фірмовий блокнот з ручкою для фіксації часу роботи та літрова ємність надзвичайно якісного алкоголю для обробки вентиляторів рециркулятора і рук того, хто буде це робити (і жартівливе застереження: використовувати лише за призначенням для змазування деталей, а не для традиційного вживання всередину).
     Директор ІФМФК Володимир Стасюк з поважної причини не зміг прийти на урочистості, але теж передав вітання. Тим більше, за словами Володимира Васильовича, у нього є особливі сентименти до цього лікувального закладу: у 1970 році йому у тодішньому ЛОР-відділенні зробили операцію з видалення мигдаликів – тонзилектомію, а через шість років він тут проходив субординатуру з хірургії і Станіслав Якович Сулима дозволив йому, тоді шестикурснику, бути повноправним асистентом при апендектомії.  
     Тож історія кожного лікувального закладу – це насамперед історія людей, які там працювали, вчилися чи лікувалися.
     21 січня цього року під час урочистого засідання педагогічної ради з нагоди 80-річчя Івано-Франківського медичного фахового коледжу адміністрація і колектив МКЛ № 1 були нагороджені Пам’ятною дошкою (подякою) за тісну співпрацю у вихованні молодших медичних спеціалістів. І ось тепер схожу подячну відзнаку з нагоди 75-річчя лікарні адресовано Володимиру Стасюку, який наголошує: це відзнака всього колективу ІФМФК, де протягом десятиріч готували кадри для Івано-Франківської міської клінічної лікарні № 1.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165