Новини

Державні екзамени у студентів спеціалізації «Акушерська справа»: жодної незадовільної оцінки

    Завершилися державні екзамени у студентів ІV курсу спеціалізації «Акушерська справа». Незважаючи на складності навчання в умовах пандемії коронавірусу в останні два семестри, майбутні акушерки проказали хороший рівень знань.
     Ще, очевидно, не вляглися хвилювання студентів-четвертокурсників від марафону цього тижня: ліцензійний іспит Крок.М, захист переддипломної практики, державний екзамен. Ще вони ділитимуться враженнями один з одним і з батьками. Ще не прийшло усвідомлення, що закінчується їхнє навчання в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі (Івано-Франківському базовому медичному коледжі). А в навчальному закладі підбивають підсумки останньої і найвідповідальнішої сесії.
    За словами голови державної екзаменаційної комісії, завідувачки жіночої консультації № 3 КНП «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» Наталії Ювеналіївни Маклєцової, яка і в минулому році очолювала ДЕК, результати хороші. «Не дивлячись на таку важку ситуацію у зв’язку з коронавірусом, студенти показали гарні і теоретичні, і практичні знання. З 34 студентів семеро отримали по десять балів (це «відмінно»). Вони відповідали, як акушерки, які вже відпрацювали по кілька років. Добрі оцінки отримав 21 студент і задовільні – шестеро. Наголошу ще раз: з огляду на дистанційне навчання – це дуже хороші результати. У порівнянні з попереднім роком студенти показали навіть кращі знання», – зазначила Наталія Ювеналіївна.
     Голова ДЕК особливо наголосила на практичній складовій екзамену: «Дуже сподобалися ті задачі, які були додані до державного іспиту і з гінекології, і з акушерства. Це і практичні задачі, і теоретичні: обгрунтування діагнозу, обґрунтування тактики ведення пологів, тактики ведення гінекологічних хворих, причини виникнення захворювань, лікування».
    Як розповів директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу (Івано-Франківського базового медичного коледжу) Володимир Стасюк, свідомо зробили такий акцент на практичних задачах. «Такі задачі хоча і теорію ніби повторюють, але водночас ставлять практичні завдання перед майбутніми акушерками. Бо оцінку за Крок.М, де кожний писав 150 буклетів, ми розцінюємо як теоретичну, адже студенти нічого руками не показували. А тут членам екзаменаційної комісії вони і теорію відповідали, і практичні навики показували».
    Наразі оцінки за державний екзамен попередні. До них буде додана оцінка за ліцензійний комплексний іспит Крок.М. І на підстави цих двох оцінок буде виведена кінцева, яка і буде зарахована як залікова за державний іспит і піде в додаток до диплому.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165