Новини

День відкритих дверей відбувся в онлайн-форматі

     День відкритих дверей в Івано-Франківському базовому медичному коледжі (Івано-Франківському медичному фаховому коледжі) відбувся у неділю, 31 січня. Через пандемію коронавірусу довелося проводити його у віртуальному режимі. Та при цьому – багато інформації, чимало запитань, висока активність.
     Ще за кілька днів до Дня відкритих дверей було відомо, що на платформі Zoom для участі в ньому зареєструвалося понад 170 абітурієнтів. І хоча вони не мали змоги безпосередньо спілкуватися з представниками адміністрації і викладачами, побачити навчальні аудиторії і класи, бібліотеку і музей, як це традиційно було в попередні роки, та змогли зробити віртуальну екскурсію, подивившись майже 5-хвилинний відеофільм про навчальний заклад, його сучасну матеріально-технічну базу, досягнення і традиції, умови навчання, проживання.
     Саме з історії найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу, якому пішов 82-й рік, розпочав спілкування з абітурієнтами директор коледжу, в минулому випускник Івано-Франківського медичного училища Володимир Васильович Стасюк. Він зазначив, що сьогодні це один з найавторитетніших закладів освіти, який відзначається високим рівнем навчального процесу, впровадженням сучасних методик, створенням умов для духовного розвитку особистості, який користується довірою батьків і дітей. Нині тут навчається 1060 студентів. З минулого року студенти здобувають фах не молодших спеціалістів, а фахових молодших бакалаврів. І завершується зміна назви, статуту – з червня навчальний заклад офіційно стане Івано-Франківським медичним фаховим коледжем.
     З кожним роком зростає кількість тих, хто навчається за державним (регіональним) замовленням. Якщо у минулому році було 165 місць державного замовлення після 9-го класу, то у 2021 році згідно з Правилами прийому буде уже 185. А от після 11-го класу навчання здійснюватиметься лише за контрактом.
     У коледжі є умови для навчання і цікавого дозвілля, для проходження практики на базі обласних закладів охорони здоров’я і навіть в Німеччині. Особлива увага приділяється вивченню історії України та української мови, кількість годин на ці дисципліни збільшено, щоб студенти змогли добре здати ЗНО. Після другого курсу студенти отримують свідоцтво про повну загальну середню освіту і при цьому вже з перших курсів вивчають медичні предмети. Цікаво і те, що передбачена можливість «обміну місцями» для студентів-бюджетників і контрактників (хто слабенько вчиться, тому запропонують перейти на місце контрактника, у якого кращі знання – елемент стимулу і справедливості).
     Та основна інформація під час Дня відкритих дверей стосувалася прийому до коледжу у 2021 році. Відповідальний секретар приймальної комісії Ірина Іванівна Гафійчук розповіла про правила прийому, терміни подачі заяв і документів, вступні іспити, терміни зарахування.
     У 2021 році ліцензійний обсяг – 300 студентів: 195 на спеціалізацію «Сестринська справа» і 75 на спеціалізацію «Лікувальна справа» після 9-го класу. З них за державним (регіональним) замовленням прийматимуть 185 осіб: 46 – на лікувальну справу, 139 – на сестринську справу. Прийом після 11-го класу – 35 майбутніх медсестер і 30 майбутніх акушерок. Всі (і дев’ятикласники, і одинадцятикласники) матимуть змогу подавати заяви на дві спеціалізації, але повинні зазначати, яка з них є пріоритетною.
     Прийом документів розпочнеться з 29 червня. Для дев’ятикласників вступні екзамени розпочнуться 14 липня. Виправдала себе практика минулорічних вступних випробувань: два в один день. Це зручно і студентам, і викладачам. Абітурієнти на базі базової загальної середньої освіти складатимуть письмове тестування з української мови і біології. Абітурієнти на базі повної загальної середньої школи можуть вступати і за результатами ЗНО, і складаючи вступні іспити в коледжі (це вибір кожного).
     Директор коледжу жартома пообіцяв, що незадовільних оцінок на іспитах майже не ставитимуть («щоб не ображати нікого»), особливо з огляду, що дітям через коронавірус довелося вчитися значною мірою дистанційно. Але це не означає, що готуватися до вступу не потрібно. Бо, як показує досвід, в медичний коледж ідуть сумлінні, старанні, серйозні дівчата і хлопці.
     Це підтвердив і День відкритих дверей. Адже у абітурієнтів було чимало запитань і щира зацікавленість. Приміром, про предмети, які вони вивчатимуть, про терміни навчання у коледжі (4 роки для майбутніх медсестер і фельдшерів на основі базової загальної середньої освіти, 3 роки для майбутніх медсестер і 2 роки 5 місяців для майбутніх акушерок на базі повної загальної середньої освіти), про вартість контрактного навчання (19900 грн., з можливістю посеместрової оплати), про право на пільги і умови проживання в гуртожитку та інші.
     Як наголосив Володимир Стасюк, у коледжі не люблять лінивих, а кому важко, тим допомагають. Для цього є всі умови, від студентів потрібне лише бажання вчитися. А у чаті можна було почитати слова вдячності за цікаву і корисну інформацію та зізнання про мрію тут вчитися.
     Ще один День відкритих дверей відбудеться 30 травня, безпосередньо перед початком вступної кампанії.
Прес-центр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo