Новини

Після дистанційного навчання – змішане

 

     Завершився перший тиждень весняного семестру в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі (Івано-Франківському базовому медичному коледжі), який проходив у дистанційному форматі. З 1 лютого в навчальному закладі розпочинається змішане навчання.

     Якщо обставини не можна змінити – треба до них прилаштуватися. Схоже, за одинадцять місяців пандемії коронавірусу ми призвичаїлися до карантинних обмежень, чергування «червоних», «помаранчевих», «жовтих» зон (до «зеленої» далеко?), дистанційного навчання. Саме з онлайн-навчання розпочався новий семестр у коледжі. А щоб був він максимально продуктивним, розпочали його з начитування лекцій. Таким був останній тиждень січня для більшості студентів.

     І лише студенти ІV курсу спеціалізації «Акушерська справа» навчалися очно. А якщо говорити точніше, то уже не вчилися, а підсумовували вивчене за роки навчання в ІФБМК. 25 січня вони складали ліцензійний інтегрований іспит Крок.М, потім залік із захисту переддипломної практики та випускний державний екзамен.

     За словами директора коледжу Володимира Васильовича Стасюка, 34 студенти, які навчалися за контрактом, показали один з найкращих результатів в Україні по Кроку.М: сумарний показник 77% при прохідному 55%. А на державних екзаменах, як ми повідомляли, не було незадовільних оцінок.

     З лютого коледж переходить до змішаної форми навчання. До лекцій уже додаються і практичні заняття.

     Першими на очне навчання прийшли студенти ІІ і IV курсів. Задля дотримання санітарно-епідемічних норм і соціальної дистанції навчання двозмінне. У першу зміну вчитимуться другокурсники, у другу – четвертокурсники.

     Наступного тижня, з 8 лютого, якщо не буде карантинних обмежень, на очне навчання прийдуть першокурсники (перша зміна) і третьокурсники (друга зміна).

     Подбали і про гуртожиток для тих студентів, хто має потребу чи бажання на час очного навчання поселитися в гуртожитку, а не на квартирі. Ті, хто жив, обов’язково будуть жити в гуртожитку, але зможуть і ті, хто не має можливості доїжджати п’ять днів під час тижня очного навчання.

     Наразі уже заїхали 30 студентів ІІ і IV курсу. Для них виділено п’ять блоків, по шість місць у кожному блоці. Там, де раніше жило п’ять студентів, тепер лише троє (причина зрозуміла – коронавірус). Це кімнати від п'ятого поверху до дев'ятого. Там включене опалення, є бактерицидні рециркулятори.

     Наприкінці тижня буде відомо, скільки студентів І і ІІІ курсів потребуватимуть гуртожитку. Для них будуть виділені кімнати на нижніх поверхах, а верхні поверхи будуть закриті. Якщо бажаючих виявиться більше, то одна кімната діятиме за принципом готелю: одні виїдуть, інші зі своїми речами заїдуть.

     Тож протягом цього тижня за очною формою навчаються другокурсники і четвертокурсники, а першокурсники і третьокурсники – дистанційно. Наступного тижня вони поміняються. Головне, щоб нових несподіванок не підкинув коронавірус.

Прес-центр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165