Новини

Зустріч з регіональним представником громадської організації «Профшанс»

     Про атестацію фахівців сестринської справи в академічних клініках Німеччини йшлося під час зустрічі зі студентами Івано-Франківського базового медичного коледжу (Івано-Франківського медичного фахового коледжу) регіонального представника громадської організації «Профшанс» Богдана Габльовського. Четвертокурсники спеціалізації «Лікувальна справа» спілкувалися з ним в актовій залі коледжу, а четвертокурсники спеціалізації «Сестринська справа», які цей тиждень навчаються дистанційно, під’єдналися онлайн. 
     Стажування у клініках однієї з найуспішніших країн Євросоюзу – це перспективний, успішний розвиток медичної кар’єри для молодих людей, – переконаний Богдан Габльовський. Він ознайомив студентів випускних курсів з можливостями проходження практики в Німеччині, визнання українських дипломів та підписання короткотермінових контрактів (на 18 місяців) з клініками міст Потсдам, Берлін, регіонів Саксонія, Ганновер, Мекленбург – Передня Померанія.
     Хто може розраховувати на проходження практики за кордоном, які вимоги щодо знання німецької мови (рівні В1 і В2), які документи для цього потрібні, які іспити потрібно здати на підтвердження диплому, як оплачується практика і які умови проживання в гуртожитках – така інформація декого може зацікавити. Було б бажання вчитися і розвиватися. Навіть ті, хто у школі не вивчав німецьку, хто починає з нуля, за рік зможе опанувати мову – це підтверджує досвід попередніх років.
     ІФБМК вже має успішний приклад співпраці з німецькими клініками, проходження практики випускниками і підтвердження дипломів. Там високо оцінюють підготовку наших випускників, які вигідно відрізняються з-поміж інших закладів – на цьому особливо наголосив Богдан Габльовский.
     А директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Стасюк зазначив: «Ми не готуємо кадри для Німеччини, ми готуємо для України. Але ми вважаємо, що наш випускник повинен мати вибір. Хоче – йде працювати в лікарню, хоче – може здобувати повну медсестринську освіту чи йти на ІІ курс медичного університету. А може поїхати за кордон не полуницю збирати, а попрацювати за фахом. І коли через кілька років така людина повернеться в Україну, то вона буде на вагу золота, бо матиме європейський досвід. Зрештою, фахівці, які отримали підготовку в найкращих клініках за кордоном, зможуть успішніше реформувати нашу практичну медицину».
     А ще кількарічна співпраця з німецькими клініками свідчить, що ті, хто зацікавився таким проєктом, краще вчаться, зростає їхня мотивація.
     В подарунок від громадської організації «Профшанс» коледж отримав навчальний тренажер серцево-легеневої реанімації зі світловою індикацією.
Прес-центр коледжу.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165