Новини

І знову підвищення кваліфікації – два спікери з нашого коледжу

     Представники Івано-Франківського базового медичного коледжу (Івано-Франківського медичного фахового коледжу) виступили спікерами на всеукраїнських курсах підвищення кваліфікації голів циклових комісій закладів медичної фахової передвищої освіти.
     На базі Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти     Міністерства освіти і науки України 15-16 лютого 2021 року у режимі онлайн проведені дводенні курси підвищення кваліфікації голів циклових комісій на тему «Інноваційна педагогічна діяльність в закладах фахової передвищої освіти». Їхня мета – підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності голів циклових комісій відповідно до основних напрямів державної політики у галузі освіти, запитів громадянського суспільства, установ і закладів освіти, потреб споживачів освітніх послуг.
     Слухачами курсів були представники закладів медичної фахової передвищої освіти – майже сотня учасників. Тим більш показово, що запрошення виступити на них спікерами отримали два представники нашого коледжу – голови циклових комісій Наталія Андріївна Римар та Олеся Василівна Сухоручко. Це серйозне підтвердження авторитету нашого навчального закладу, визнання досвіду з впровадження інноваційних методик в навчально-педагогічній діяльності.
     15 лютого з доповіддю «Розвиток педагогічної майстерності викладача – запорука якісної освіти» виступила Наталія Римар. Вона поділилася зі слухачами курсів досвідом роботи з удосконалення педагогічної майстерності викладачів очолюваної нею циклової комісії. Акцент було зроблено на актуальних проблемах загальноосвітніх дисциплін.
     16 лютого Олеся Сухоручко розповіла про окремі аспекти роботи голови циклової комісії. У доповіді акцентувала увагу на формуванні фахової компетентності студента при вивченні клінічних дисциплін, зокрема педіатричного циклу, з використанням сучасних інтерактивних технологій навчання, розповіла про методику активізації пізнавальної діяльності та організації самостійної роботи.
     Голови циклових комісії поділилися досвідом організації дистанційного навчання в освітньому закладі. В ІФБМК є цікаві напрацювання як онлайн-навчання: від організації педпроцесу з перших днів карантину (заняття за розкладом) до використання різних платформ для дистанційного навчання і до створення аудіовідеопрезентацій, так і змішаного навчання.
     Слухачі курсів у чаті ставили різноманітні питання, а також схвально відгукувалися про почуте, висловлювали вдячність за цікавий і цінний досвід, особливо важливий в нинішній дистанційний період, який змушує шукати нові форми діяльності.
     Приємно, що представники ІФБМК не вперше беруть участь у таких онлайн-конференціях, семінарах, курсах. Зокрема, директор коледжу Володимир Стасюк, заступниця директора з виховної роботи Наталія Мальованчук, практична психологиня Мар’яна Усенко виступали на онлайн-семінарі «Соціально-педагогічні засади формування громадянської відповідальності студентів». Володимир Васильович був також лектором на конференції заступників директорів з навчальної роботи закладів фахової передвищої освіти «Ефективне управління освітнім процесом».
     Дякуємо фахівцям Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти за плідну співпрацю та високу оцінку діяльності нашого освітнього закладу.
Прес-центр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165