Новини

Відзначення Шевченківських днів

     Читання творів Тараса Шевченка, музика бандури, виховні години у групах – так в Івано-Франківському базовому медичному коледжі (Івано-Франківському медичному фаховому коледжі) відзначають Шевченківські дні – 207-му річницю від дня народження Кобзаря та 160-ту річницю від дня смерті.
     Значення постаті Тараса Шевченка для українського народу важко переоцінити – він розбудив національну свідомість українців, а Україну відкрив світові. Поет, письменник, художник, філософ, політик, громадський діяч, фольклорист, етнограф, історик, Шевченко став Генієм і Пророком. Його поетичне слово самоука і кріпака було сильнішим за слова вельмож і царів. Він став світлом для незрячих, криницею для спраглих, будителем для сплячих чи байдужих.
     До Тараса Григоровича доля не була милосердною – у 24 роки ще кріпак, 10 років в неволі і солдатській муштрі, без родини, далеко від України. У 47 років став академіком, але у такому ж віці відійшов у засвіти.
     З любові до України виросли його вірші, що увійшли у «Кобзар». Рядки з багатьох стали пророчими і закличними, заповітом нащадкам: «Свою Україну любіть...», «Мені ж, мій Боже, на землі подай любов, сердечний рай!», «Серцем жити і людей любити», «Борітеся – поборете, вам Бог помагає», «Єдиномисліє подай і братолюбіє пошли». І такі думки, такі настанови майбутнім поколінням – у багатьох творах.
     Студенти різних курсів ІФБМК записали відеочитання віршів Тараса Шевченка. Їх доповнила пісня «Бандурист» на слова поета у виконанні студентки 2 групи IV курсу спеціалізації «Сестринська справа» Христини Семенюк. Кобзареві були присвячені і виховні години у групах. Через пандемію коронавірусу Шевченківські дні довелося провести дистанційно.
     Читаймо Шевченка, любімо Шевченка, вчимося у нього, пам’ятаймо заповіт Кобзаря.
 
 
 
 
 
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165