Новини

Завершилися батьківські конференції на всіх курсах

      Марафон спілкування представників адміністрації Івано-Франківського медичного фахового коледжу з батьками студентів завершився 30 березня батьківською конференцією на ІІІ курсі спеціалізації «Сестринська справа». За десять днів такі збори відбулися на всіх курсах.

      Є речі, про які йшлося на батьківських конференціях на всіх курсах: «скринька довіри» для зв’язку з директором коледжу, взаємовідвідування занять викладачів для контролю за їх якістю, аудіовідеопрезентації, які дають можливість слухати лекції, зміна назви на Івано-Франківський медичний фаховий коледж. Чимало питань і проблем для різних курсів є схожими: складнощі дистанційного навчання і вимоги щодо відпрацювання пропущених занять, прохання про включення відеозв’язку (інакше нема змоги бачити, чути, відчувати студента, відповідно і контролювати його) і про одягання білих халатів («не в піжамах, не лежачи, а сидячи повертати мозок зі сну до праці»). І нагадування батькам, що в умовах дистанційного навчання зростає їхня роль і можливість контролювати своїх дітей, спонукати їх до праці, підтримувати.

       Як наголосив директор коледжу Володимир Васильович Стасюк, важлива співпраця у трикутнику: студенти, викладачі і батьки. А коли карантин завершиться (закликав зберігати оптимізм), студенти прийдуть у коледж і зможуть працювати з викладачами «очі в очі», використовуючи максимально матеріально-технічну базу навчального закладу.

      Не варто заспокоювати себе думкою, що нібито третій курс не надто складний і важливий. Мовляв, на другому курсі є ДПА у формі ЗНО, на четвертому – ліцензійний іспит Крок.М., а на третьому навіть жодного екзамену нема.

      Та, як зазначила заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, кожний курс по-своєму важливий. І саме на третьому курсі багато речей закладається при самостійній праці студента, навіть практичні навики доводиться опановувати дистанційно – і це додаткові складності. Про це говорили у своїх виступах заступниця директора з навчально-методичної роботи Олександра Денисівна Воєвода, заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко, завідувачка відділення Олеся Василівна Сухоручко.

      За словами Олександри Денисівни Воєвода, весняний семестр на третьому курсі дійсно можна вважати легшим. Але обов’язкові вимоги для завершення семестру: тільки позитивні оцінки і всі відпрацьовані пропуски. Тим більше, що третьокурсники почали вивчати медичні дисципліни, такі необхідні для їхньої майбутньої праці. А додаткові складності для них виникли через те, що у зв’язку з дистанційним навчанням нема змоги відпрацьовувати практичні навики на фантомах у коледжі, проходити практику в лікувальних закладах. Це відчули під час навчальної практики у минулому семестрі, а тепер змушені розпочинати і виробничу практику дистанційно.

      Ця виробнича практика коротка – з 5 по 16 квітня. Доведеться працювати по вайберу, отримуючи ситуаційні задачі і самостійно відпрацьовуючи їх. Ярослав Олександрович Гарко закликав не лінуватися, використовувати спеціально записані відео з усіма практичними навиками, вивчати за підручником, намагатися відтворювати в домашніх умовах. А при виході на очне навчання третьокурсників чекатимуть не тести, а саме практичне відпрацювання навиків, по чотири пари щодня. Бо це основа майбутньої праці медсестер – вміння виконувати різні маніпуляції.

       Директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк закликав усіх «зосередитися на праці»: студентів, які повинні вчитися, батьків, які повинні підтримувати їх, і викладачів, які повинні вчити. Найбільше все-таки залежить «від студента, від його мотивації, від його бажання вчитися, зрештою, від його релігійності».

Прес-центр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165