Новини

Відзначення Всесвітнього дня здоров’я у коледжі

     Два свята співпадають 7 квітня – Благовіщення Пресвятої Богородиці та Всесвітній день здоров’я. І це символічно, бо лише поєднання духовного і тілесного, віри і здоров’я робить людину цілісною. Різними заходами відзначили Всесвітній день здоров’я в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі: відбулася відеозустріч з відомим прикарпатським стронгменом Назарієм Павлівим, пройшли тематичні виховні години, конкурс відеоробіт, оформлено виставку літератури.
     Одним з викликів карантину і дистанційного навчання став малорухливий спосіб життя. Про це викладачі коледжу нагадували не раз студентам на виховних годинах, батькам на батьківських конференціях, закликаючи рухатися, робити гімнастичні вправи. І у розкладі ніхто не відміняв уроки фізкультури.
     У Всесвітній день здоров’я, 7 квітня, цікаво провели дистанційне заняття з фізкультури викладачі фізкультури та фізичного виховання Ярослав Михайлович Демків та Надія Романівна Мацевко у 1 групі ІІІ курсу спеціалізації «Лікувальна справа» та у 2 групі І курсу спеціалізації «Сестринська справа». Точніше, вони запросили долучитися до уроку українського богатиря (стронґмена), чемпіона України з штовхання ядра серед юніорів, багаторазового рекордсмена України Назарія Павліва.
     Відеозустріч розпочалася з оптимістичного «фізкультпривіт!» від Назарія і короткого відеоролика про основні осягнення прикарпатського стронгмена, силові досягнення якого з перетягування різноманітних великотоннажних транспортних засобів занесені до Книги рекордів України. Детальніше про деякі силові рекорди викладач розпитував відомого прикарпатця, а той згадував, як довелося тягнути вертоліт (перший рекорд, ще у 2010 році), поїзд «Карпатський трамвай», вантажні автомобілі, БТРи. А деякі, як от виступ на шоу «Україна має таланти», студенти могли побачити на відео.
     Після цього заняття продовжила спільна розминка з Назарієм Павлівим. Студенти перейшли у робочі зони, де працюють на заняттях фізкультури, а богатир у спортзалі, звідки вийшов на зв’язок, показував вправи своєї стандартної розминки при підготовці до змагань. Ці вправи дають змогу розімнути всі групи м'язів – від шиї до стоп. Назарій показував, а студенти всі рухи повторювали і виконували.
     А ще було чимало запитань до атлета. Спочатку від Ярослава Михайловича Демківа, а потім і від студентів. Спершу студенти, очевидно, трошки соромилися, а, може, сили відновлювали після розминки. Запитання були різноманітні: про себе, про плани, чи були проблеми зі здоров’ям після силового рекорду (логічне запитання у медичному закладі освіти), і навіть чи впізнають на вулиці і чи не «приміряє» на себе фах актора.
    Завершуючи відеозустріч, Назарій Павлів побажав студентам підтримувати себе у фізичній формі і любити свою професію. Наступні зустрічі, як сподіваються, будуть уже у спортзалі коледжу.
    У рамках відзначення Всесвітнього дня здоров'я в ІФМФК також пройшли виховні години на тему: «Будьте здорові, будьте щасливі», «Здоров'я – найцінніший скарб» та інші. Проведено конкурс на кращу відеороботу «Пропаганда здорового способу життя». А на сторінці бібліотеки коледжу у фейсбуці оформлено тематичну виставку літератури, присвячену такій календарній даті.
     До речі, святкування Всесвітнього дня здоров’я приурочене дню створення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), точніше прийняття її статуту у 1948 році. Спрямований такий день в календарі на привернення широкої громадської уваги до медичних проблем. А засадничий принцип ВООЗ: всі люди повинні мати можливість для реалізації свого права на володіння найвищого досяжного рівня здоров’я. Серед чинників, які позитивно впливають на здоров’я, заняття фізкультурою і спортом. Згадаймо слова Миколи Амосова: «Рух – це здоров’я, а здоров’я – це життя». Їх варто пам’ятати і дотримуватися.
 
Прес-центр коледжу.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165