Новини

«Червона зона» зразу перейшла у «жовту» – поетапно відновлюється очне навчання

     З 13 квітня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі відновлюється освітній процес у звичному (очному) форматі. Першими на навчання прийшли студенти випускного ІV курсу спеціалізацій «Лікувальна справа» та «Сестринська справа».
     Вихід Івано-Франківщини з «червоної зони» був і очікуваним, і несподіваним. У п’ятницю – повідомлення про таке урядове рішення, але за вихідні організаційно перебудувати освітній процес складно. Бо слід подумати і про проживання студентів з інших міст і сіл, і про їхнє добирання до Івано-Франківська.
     Тож навчання в ІФМФК відновлюється не з понеділка, а з вівторка, 13 квітня. Нема можливості повернутися до звичної форми «всі і одразу» від першого до випускного курсу. І першими у коледж прийшли четвертокурсники. Це не випадково – як мовиться, фінішна пряма: останні місяці навчання, попереду переддипломна практика, ліцензійний іспит Крок.М. і державні екзамени.
     До завершення весняного семестру, який у четвертокурсників триватиме до 26 квітня, часу залишилося зовсім небагато. Необхідно встигнути закрити всі «нб». Якщо пропущене заняття не буде відроблене, воно автоматично перетворюється у незадовільну оцінку. І такий студент не буде допущений до переддипломної практики. А без зарахування практики він не отримає диплом.
     Під час очного навчання, окрім традиційних занять, проводитимуться додаткові консультації. Важливо максимально ефективно використовувати отих кілька тижнів очного навчання.
     З 27 квітня до 21 червня четвертокурсники проходитимуть переддипломну практику. Тут основне – всі ті практичні навики, які в умовах карантину доводилося вчити самостійно (очі бачать, а чи легко рукам відтворювати?), тепер треба відпрацювати в тренажерних кабінетах і в кабінетах доклінічної практики. Тим більше, що і виробничу практику в умовах карантину їм довелося проходити дистанційно.
     8 червня ліцензійний іспит Крок.М. складатимуть випускники спеціалізації «Сестринська справа», 9 червня – спеціалізації «Лікувальна справа» Перед тим будуть три контрольні зрізи, на яких студенти повинні показати результат не менше 75%. Про новинки у проведенні такого іспиту ми вже повідомляли: відеоспостереження, відміна заповнення тільки олівцем, унеможливлення доступу до шпаргалок, гаджетів, підказок.
     Якщо ситуація з захворюваністю на коронавірус не зміниться на гірше, в коледжі освітній процес здійснюватиметься за змішаною формою.
     Адміністрація коледжу розуміє складності з добиранням студентів до Івано-Франківська, винайманням квартир, тому всі, хто потребує гуртожитку, на час очного навчання ним буде забезпечений за принципом почерговості проживання. З такими проблемами варто звертатися до керівників груп.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165