Новини

Майстер-клас до 30-річчя психологічної служби

     До відзначення 30-річчя створення психологічної служби системи освіти України долучилася і психолог Івано-Франківського медичного фахового коледжу. Адже 23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога, і саме у 1991 році у Луцьку відбулася перша Всеукраїнська конференція з практичної психології. 
     21-23 квітня проходили психологічні онлайн-майстерні, присвячені такій даті, які організував обласний центр практичної психології і соціальної роботи обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Одним з дванадцяти тренерів була  психологиня та викладачка психологічних дисциплін Івано-Франківського медичного фахового коледжу Мар’яна Усенко.
     22 квітня вона провела майстер-клас «Як підняти настрій і не впадати в депресію». Тема особливо актуальна з огляду на тривалу за часом (більше року) пандемію коронавірусу, обмеженість спілкування в умовах карантину, дистанційне навчання, викликані цим відчуття паніки, страху, депресії.
     Учасники майстер-класу – а це представники Івано-Франківська та районів, які записалися на такий безкоштовний тренінг, причому не лише психологи – діагностували свої емоційні стани та шукали ресурсні можливості для реалізації намічених цілей. Використовувались арт-терапевтичні методики, тілесно орієнтовані вправи, аналітичні запитання.
     23 квітня, безпосередньо у Всеукраїнський день психолога, у рамках онлайн-майстерні директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Національної академії педагогічних наук Віталій Панок та директорка обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна привітали з професійним святом психологів, тих, хто допомагає людям розібратися у кризових ситуаціях.
     Адміністрація ІФМФК, студенти та викладачі теж вітають наших психологинь, усвідомлюючи важливість їхньої праці. Вони проводять консультативну групову та індивідуальну роботу зі студентами і батьками, діагностичну, профорієнтаційну, розвиваючу роботу, беруть участь у виховних годинах, батьківських конференціях.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165