Новини

Обласна «Просвіта» передала коледжу цікаві видання

     Івано-Франківський медичний фаховий коледж отримав 23 квітня від обласного товариства української мови «Просвіта» імені Тараса Шевченка туристичні путівники, просвітянські календарі, брошури. Символічно, що ці видання надійшли у коледж у Всесвітній день книги і авторського права.
     Насамперед це кілька десятків україномовних і кілька сотень англомовних туристичних путівників «Івано-Франківщина справжня». Видані вони завдяки проєкту «Івано-Франківщина – край для туризму», який реалізується у рамках проєкту Євросоюзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» та співфінансується Євросоюзом.
     Ці путівники, умовно поділені на «Весна-літо» і «Осінь-зима», розповідають про цікаві туристичні атракції Прикарпаття за принципом: де побувати, що подивитись, чим зайнятись. Древній Галич, Горгани, ліжникарство, Косівський базар, зимові сходження, Карпатський трамвай, пригощання у Верховині, на каву до Станіслава – перелік можна продовжувати. І кожна розповідь з ілюстраціями є цікавою, пізнавальною, навіть несподіваною.
     За словами директора ІФМФК Володимира Стасюка, такий подарунок від обласної «Просвіти» цінний з кількох позицій. По-перше, пізнавальні цікавинки про свій край. По-друге, можливість популяризувати Прикарпаття. Адже чимало випускників коледжу є в англомовних країнах, та і в Німеччині, куди студенти їздять на стажування, англійську добре знають – туди зможуть передати путівники. І, по-третє, використання їх в освітньому процесі. Хіба не цікавіше вивчати англійську мову на таких текстах?
     А ще ІФМФК отримав кілька примірників просвітянського календаря на 2021 рік і кілька брошур «Барвиста розМова». Календарі цікаві тим, що видані обласною «Просвітою» і подають багато інформації, зокрема, про визначних людей Прикарпаття. А в брошурі йдеться про нововведення до правопису, типові мовні помилки, недоречне вживання слів, молодіжний сленг, цікаві факти про українську мову.
     Календарі і брошури передані в бібліотеку коледжу і викладачам-мовникам.
     Перший заступник голови обласного товариства «Просвіта» Михайло Січка протягом тривалого часу співпрацює з ІФМФК. Адміністрація коледжу висловлює йому вдячність за отримані видання і за таку співпрацю.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165