Новини

Вітаємо з Міжнародним днем медсестри!

     12 травня – Міжнародний день медичної сестри. Ще й цьогоріч припадає особлива дата – 50-річчя офіційного встановлення такого свята. Саме у 1971 році Міжнародна рада медсестер ухвалила рішення визнати день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, яке до того відзначала Міжнародна федерація Червоного Хреста, професійним святом усіх медсестер. В Україні воно відзначається з 1997 року.

     І хоча згодом виникли інші міжнародні свята – як от День акушерки, День операційної медсестри, День фельдшера – сьогодні ми вітаємо всіх випускників Івано-Франківського медичного фахового коледжу і теперішніх студентів, викладачів і весь колектив саме з Днем медичної сестри, який об’єднує фахівців різної спеціалізації. Бо таке календарне свято – це подяка за працю і водночас визнання суспільством значимості цієї праці.

    Професія медичної сестри – складна і відповідальна. Вона потребує доброго серця і вмілих рук, професіоналізму і відповідальності, милосердя і чуйності, терпіння і готовності постійно вчитися. Без догляду і опіки не виходити хворого – це знають і лікарі, і рідні пацієнтів. Без постійного вдосконалення не можна бути добрим спеціалістом. Без співпереживання не можна допомагати іншим. Бажаємо нашим медсестрам, щоб всі ці риси були їм притаманні, щоб праця приносила їм задоволення і була гідно поцінована державою і людьми.

    У Міжнародний день медичної сестри щиро зичимо всім медсестрам, фельдшерам, акушеркам, лаборантам, всім, хто їх навчає, здоров'я, невичерпної енергії, доброти, любові та справжнього людського щастя!

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165