Новини

Допомога майбутнім абітурієнтам: безкоштовні онлайн-консультації

     22 і 24 червня в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі на платформі Zoom проходять дистанційні консультативні заняття з української мови та біології. На них зареєструвалося близько 150 абітурієнтів. Важливо і зручно – консультації безкоштовні і не потрібно їздити до Івано-Франківська.

     За один день – три заняття по одній годині з 30-хвилинними перервами. Безкоштовні консультації для тих, хто хоче систематизувати свої знання з предметів, що виносяться на вступні іспити: з біології та української мови. 22 червня – консультації з ботаніки, української мови, зоології, 24 червня – загальна біологія, українська мова, людина.

     Звичайно, охопити, «осилити» весь шкільний матеріал за два дні не вдасться, але тезисно нагадати основні (насамперед, найскладніші) розділи зайвим не буде. Тим більше, попередньо, реєструючись на консультативні заняття, майбутні абітурієнти мали можливість написати, які теми потребують детальнішого пояснення (нагадування, тлумачення, повторення, розуміння). Іншими словами, коротко – про найважливіше і детальніше – про найскладніше.

     Відкриваючи перше заняття, директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Васильович Стасюк назвав такі консультації «оглядовими»: «Ми не можемо вас навчити за кілька занять, але той, хто над собою працює, багато корисних речей для себе візьме». Цінуючи кожну хвилину консультації, одразу ж побажав успіху всім, хто записався на такі короткотермінові підготовчі курси.

      За словами викладачки біології Світлани Павлівни Наконечної, намагаються допомогти абітурієнтам систематизувати, впорядкувати знання, «поскладати на відповідні полички, щоб під час іспиту їх можна було витягнути і використати». І одразу викладачка почала виклад основного матеріалу з ботаніки. Консультацію з зоології провів викладач біології Юрій Васильович Карабін.

     А викладачка української мови і літератури, методист ІФМФК Наталія Андріївна Римар доброзичливо закликала «не боятися української мови, вона не складна, але потрібно думати – і тоді все буде правильно». Консультацію ж розпочала з синтаксису – розділу граматики, що вивчає граматичну будову словосполучень та речень.

     Додамо, що заняття проводять висококваліфіковані викладачі Івано-Франківського медичного фахового коледжу. Вже є досвід минулорічної вступної кампанії, коли через пандемію коронавірусу такі ж консультації довелося проходили в онлайн-режимі. Використовують ілюстрації, таблиці, схеми, графіки – так доступніше і зрозуміліше, особливо при дистанційній формі. Приклади тестів під час викладу деяких тем дають можливість перевірити себе. Адже і вступні іспити з української мови і біології проходитимуть у формі тестів.

     Через тиждень – з 29 червня розпочнеться прийом документів від абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу), через три тижні – з 14 липня перші групи складатимуть вступні іспити.

     Передбачені два заняття з української мови, а також окремо за темами «Зоологія», «Людина», «Загальна біологія», «Ботаніка». Кожне заняття – по годині. Попередньо враховані питання майбутніх студентів, які надходили дистанційно.

     Розпочалися курси заняттям з зоології про основні відмінності тварин від рослин та грибів, класифікацію тварин, системи органів тварин. Виклад матеріалу супроводжувався. При цьому викладач акцентує увагу, на що слід звернути увагу. Якщо ж виникнуть додаткові питання, абітурієнти зможуть написати їх в чаті.

     Після 20-хвилинної перерви відбулося заняття з української мови. Розглянуто питання морфології (синтаксис буде на наступному занятті), при цьому акцентовано на складних частинах мови та прикладах, де часто допускають помилки. Знову ж – використання таблиць, графічних зображень, увага до найскладніших і найважчих моментів. Як приклади наводилися тести – власне таку форму і матимуть іспити.

     Під час занять з анатомії людини та загальної біології більша увага зверталася на теми, які багатьом учням здаються складнішими. Великий ілюстративний матеріал дає можливість краще запам’ятати дані, які подає викладач. Узагальнено можна сказати так: коротко – про все найважливіше.

     Такий дистанційний формат консультування незвичний, але вигідний хоча б тим, що абітурієнтам не потрібно їздити до Івано-Франківська. Курси безкоштовні.

     Як наголосив під час Дня відкритих дверей, які теж відбулися в режимі онлайн, директор ІФМФК Володимир Стасюк, під час таких курсів не вдасться (при всьому бажанні) вивчити все, що потрібно було освоїти за кілька років навчання у школі, але можна тезисно нагадати основні теми і отримати консультації конкретно з незрозумілих абітурієнту питань.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165