Новини

Завершилися онлайн-консультації для вступників

     Майже півтори сотні майбутніх абітурієнтів на основі повної загальної середньої освіти (після 9-го класу) скористалися можливістю пройти дистанційні консультативні заняття з української мови та біології 22 і 24 червня на платформі Zoom. Безкоштовні консультації для них проводили висококваліфіковані викладачі Івано-Франківського медичного фахового коледжу.
     Чи можна за два дні вивчити шкільний матеріал, щоб успішно скласти вступні іспити? У багатьох таке запитання викличе скептичну посмішку. Зрозуміло, що це нереально. Зрозуміло це і для майбутніх абітурієнтів, і для їхніх батьків, і для викладачів коледжу. Зрештою, такої мети ніхто перед собою не ставив. Але тезисно повторити основні розділи біології і української мови, впорядкувати, систематизувати свої знання, почути роз’яснення складних тем і розділів можна – було б бажання, зосередженість і налаштованість.
     Задля цього і проведені в ІФМФК онлайн-консультації для майбутніх вступників. Уже те, що вчорашні дев’ятикласники зареєструвалися на такі своєрідні підготовчі курси (хай і короткотермінові) свідчить про їхнє усвідомлене ставлення до вибору майбутнього фаху і закладу освіти, де хочуть вчитися. Директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Васильович Стасюк, відкриваючи консультативні онлайн-заняття з української мови та біології, висловив впевненість, що всі слухачі таких курсів – потенційні абітурієнти і майбутні студенти. Вони вже продемонстрували налаштованість на серйозний підхід до вступу в один з найавторитетніших навчальних медичних закладів передвищої фахової освіти в Україні.
     Дуже важливо і те, що такі заняття безкоштовні і дистанційні – це зручно.
     Якщо 22 червня заняття з біології зосереджувалися на розділах «Ботаніка» і «Зоологія», то 24 червня розглянуті теми «Загальна біологія» та «Людина».
     Кожного з двох днів були і заняття з української мови. У перший день розглянуто розділ «Синтаксис», сьогодні – «Морфологія». Акцентувалася увага на складних випадках, де нерідко допускаються помилки. Як приклади наводилися тести – власне таку форму і матимуть іспити, і це дало можливість в деяких випадках перевірити себе. Водночас наголошувалося, наскільки важливі грамотність, знання рідної мови для фахівця будь-якого напрямку.
     До кожної теми викладачі і біології, і української мови підготували відеопрезентації. Великий ілюстративний матеріал (таблиці, графіки, схеми) допомагає краще зрозуміти те, що пояснює викладач.
     Зрештою, такі консультативні заняття важливі навіть з огляду на те, що вступники змогли переконатися, наскільки доброзичливо до них ставляться у коледжі, не залякують, а підбадьорюють, позбавляють страхів перед іспитами, вірять у майбутніх студентів і бажають їм успіху. За це викладачі отримали чимало слів вдячності у чаті та на завершення занять.
     Вступні екзамени в ІФМФК проходитимуть у формі тестів. Буде 12 завдань з української мови і 24 – з біології. Розпочнуться вони з 14 липня.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165