Новини

В ІФМФК розпочався прийом документів від вступників після 9-го класу

     В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі з 29 червня розпочався прийом документів від вступників на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу). Вступники на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу) подаватимуть документи з 14 липня.
     На початок – про деякі новели у порівнянні з попереднім роком. З березня 2021 року змінився статус коледжу – з Івано-Франківського базового медичного коледжу на медичний фаховий коледж (офіційна назва: комунальний заклад фахової передвищої освіти «Івано-Франківський медичних фаховий коледж» Івано-Франківської обласної ради). Ті, хто цьогоріч стануть студентами, здобуватимуть освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра (це вже другий набір). Нема таких жорстких карантинних обмежень, як у минулому році, але про обережність і дотримання санітарно-епідеміологічних заходів забувати не варто (маски, соціальна дистанція, бактерицидні рециркулятори). Власне тому і не хотіли б великого напливу абітурієнтів у перші два дні, 29-30 червня, бо цьогорічні випускники – майбутні медсестри і фельдшери отримуватимуть дипломи про закінчення коледжу та інші документи.
     За словами директора ІФМФК, теж колишнього випускника Івано-Франківського медичного училища Володимира Васильовича Стасюка, сьогодні це один з найавторитетніших медичних коледжів в Україні, який відзначається високим рівнем навчального процесу, впровадженням сучасних методик, створенням умов для духовного розвитку особистості, який користується довірою батьків і дітей. Це підтверджує і велика кількість тих, хто прагне здобути знання у коледжі за спеціальністю «Медсестринство».
     При ліцензійному обсязі 300 студентів у 2021 році передбачено 185 (на 20 більше за попередній рік) місць регіонального (державного) замовлення після 9-го класу: 139 на спеціалізацію «Сестринська справа» і 46 на спеціалізацію «Лікувальна справа». Можна подавати заяви на дві спеціалізації, але при прийомі документів необхідно зазначати, яка з них є пріоритетною.
     Абітурієнти після 9-го класу повинні подавати документи тільки в паперовій формі і тільки особисто. Окрім заяви, це копія документа, що посвідчує особу (свідоцтво про народження для осіб, яким виповнюється 14 років після 1 квітня 2021 року), копія довідки про місце проживання особи, копія свідоцтва про освіту, копія додатка до свідоцтва про раніше здобутий освітній рівень, копія ідентифікаційного коду (при наявності), копія військово-облікових документів (при наявності), документи про особливі умови (квоту). Наголошуємо: копії без пред’явлення оригіналів не приймаються. Додаються також 4 кольорові фотографії, два конверти, папка для паперів, Як і в минулому році, медична довідка не потрібна. Заявки та документи прийматимуть до 18 години 13 липня.
     Вступні іспити розпочнуться з 14 липня. Формуватимуться групи за часом надходження документів від вступників. Екзамени у вигляді тестів вступники здаватимуть одразу два в один день: з української мови (12 тестових завдань) і з біології (24 тестових завдань). До кінця дня здачі вступних іспитів будуть  відомі їхні результати.
     Секретар приймальної комісії коледжу Ірина Іванівна Гафійчук зазначає, що всю детальну інформацію про Правила прийому в ІФМФК у 2021 році, необхідні документи, вступні іспити, терміни зарахування можна знайти на сайті коледжі у розділі «Абітурієнту». Створена також окрема група у вайбері.
     Для вступників на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу) прийом документів розпочнеться в електронній формі з 14 липня. А 13 липня за бажанням можна пройти вступні іспити з української мови і біології. На сайті коледжу можна зареєструватися на складання таких іспитів.
      До речі, ще один особливий момент цьогорічної вступної кампанії – ті, хто стане студентом ІФМФК, закінчать коледж у рік 85-річчя найстарішого на Прикарпатті медичного закладу освіти, створеного у 1939 році.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165