Новини

Педагогічні ради: підсумки навчального року

     Два засідання педагогічної ради відбулися в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі 29 червня. Йшлося на них про підсумки навчального року 2020-2021 року на молодших курсах і про результати державних комплексних кваліфікаційних екзаменів на IV курсі спеціалізацій «Сестринська справа» і «Лікувальна справа».
     Традиційно навчальний рік розпочинається з обговорення основних досягнень за навчальний рік, виокремлення проблемних питань, визначення завдань на новий рік. Вступним словом перше сьогоднішнє засідання педагогічної ради відкрив директор ІФМФК Володимир Стасюк.
     Голови циклових комісій висловили свої пропозиції щодо поліпшення діяльності своїх структурних підрозділів. Проаналізовано успішність студентів і відвідуваність занять у весняному семестрі, організацію освітнього процесу в умовах дистанційного і змішаного навчання, проходження виробничої практики. Особлива увага звернута на написання студентами другого курсу ДПА у формі ЗНО.
     На засіданні педагогічної ради було також заслухано звіти психолога, бібліотеки, медпункту про роботу в 2020-2021 навчальному році.
*  *  *
     За день до вручення дипломів випускникам про результати останніх (і найвідповідальніших) у стінах коледжу іспитів доповідали на засіданні педагогічної ради голови екзаменаційних комісій: генеральний директор КНП «Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Мирон Федорович Матейко, який очолював ЕК у фельдшерів, і головна медична сестра КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» Ольга Романівна Мікула, яка очолювала ЕК у медсестер. Вони поділилися враженнями від випускних іспитів, висловили свої рекомендації щодо покращення системи фахової освіти.
     Державні випускні іспити для майбутніх медсестер і фельдшерів – це своєрідний підсумок навчання, головний екзамен, який свідчить про рівень теоретичних знань і практичних навиків. І цей результат є наслідком співпраці студентів і викладачів. Для перших важливим було бажання вчитися, опановувати різні медсестринські маніпуляції, а висококваліфіковані викладачі їм у цьому допомагали.
     Своєрідним випробуванням для цьогорічних випускників став карантин і дистанційне навчання. А коли карантинні обмеження були послаблені, то саме студенти IV курсу першими перейшли до змішаної, а потім і очної форми навчання. Добре, що була можливість пройти переддипломну практику в тренажерних кабінетах і медпункті коледжу.
     За словами директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка і голів екзаменаційних комісій Мирона Федоровича Матейка та Ольги Романівни Мікули, і фельдшери, і медсестри показали добрі знання і вміння під час державних комплексних кваліфікаційних екзаменів. Високими, значно вищими за середньонаціональні, є і результати ліцензійного інтегрованого іспиту Крок.М.: на спеціалізації «Сестринська справа» 90,8 при національному показнику 77,6, на спеціалізації «Лікувальна справа» 93,2 при середньому показнику по Україні 82,9. Успішно студенти пройшли переддипломну практику і склали державні комплексні кваліфікаційні екзамени з медсестринства в терапії, в хірургії, в педіатрії – медсестри, а фельдшери ще плюс з медсестринства в акушерстві і в гінекології.
     Ще один навчальний рік завершується. Для студентів І-ІІІ курсів розпочинаються канікули, а випускники завтра отримають дипломи і для них розпочнеться професійна діяльність.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo