Новини

Укладені угоди на навчання за регіональним замовленням, розпочинається укладання угод за контрактом

     Упродовж двох днів, 25 і 26 липня, в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі проходило зарахування на навчання за регіональним замовленням на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу). А тепер розпочинається зарахування на навчання на контрактній основі.
     За останні роки це один з найбільших і найдовших вступних марафонів в ІФМФК – понад 300 абітурієнтів на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу), десять груп вступників, десять днів вступних випробувань. З 14 липня, з часу перших екзаменів (два в один день, українська мова і біологія), робочий календар у коледжі не передбачав вихідних. У суботу і неділю 17-18 липня були вступні екзамени, в суботу 24 липня на інформаційному стенді приймальної комісії та на веб-сайті ІФМФК оприлюднені рейтингові списки абітурієнтів, у неділю 26 липня розпочалося укладання угод на навчання для тих, хто рекомендований до зарахування за регіональним замовленням.
     Основна кількість угод – 120 була укладена у неділю, а в понеділок 26 липня цей процес завершився: угоди уклали ще 65 абітурієнтів (точніше, уже студентів). Географічно найбільше першокурсників з Прикарпаття, хоча є і представники Закарпаття, Тернопільщини.
     Загалом за регіональним замовленням на спеціалізацію «Лікувальна справа» прийнято 46 студентів, на спеціалізацію «Сестринська справа» – 139. Нагадаємо, що  при плановому обсязі до 75 фельдшерів було прийнято 168 заяв, а при плановому обсязі до 195 медсестер прийнято 272 заяви. Багато хто скористався можливістю подавати документи на дві спеціалізації, але з зазначенням пріоритетної.
     Оскільки в цьому році у коледжі на 20 зросло регіональне замовлення – до 185, вступники з номерами у рейтинговому списку вище 185 рекомендовані до зарахування на навчання за регіональним замовленням. Студентами ж вони стали лише після того, як принесли у коледж оригінали свідоцтв про здобуття базової загальної середньої освіти і коли підписали угоди на навчання у коледжі, беручи на себе зобов’язання добре вчитися і продовжувати гарні традиції найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу, створеного у 1939 році.
     Водночас під час укладання угод студентів поінформовано, що урочиста посвята в першокурсники відбудеться 31 серпня о 11:00 на території коледжу, а навчання розпочнеться з 8:00 1 вересня. На посвяту усі повинні мати з собою медичні білі халати, які вони одягнуть під час самої процедури посвяти. Це вже добра традиція в ІФМФК – на посвяту у першокурсники і на випускний одягати білі халати, як символ майбутнього фаху.
     Звісно, така форма є обов’язковою і на весь період навчання у коледжі. Тож за час, який залишається до початку осіннього семестру, варто придбати два білі халати, шапочку, змінне взуття, спортивну форму.
     За цей же час потрібно також взяти у закріпленому за особою медичному закладі довідку, де має бути вказано, в якій з груп для занять з фізкультури (основна, підготовча або спеціальна) може займатися студент. Ці довідки треба буде здати 1 вересня керівнику групи. Це при умові, якщо це не було зроблено до цього часу, бо дехто уже подав медичні довідки.
     Підручники можна буде отримати в бібліотеці коледжу після 1 вересня. Щоб не було на кшталт «всі і одразу», буде розроблений спеціальний графік, про який теж повідомить керівник групи під час першої години спілкування.
     Вступники з номерами у рейтинговому списку нижче 185 рекомендовані до зарахування на навчання за контрактній основі. Розпочинається укладання з ними угод. Нагадаємо, що після половини терміну навчання у коледжі ті контрактники, хто навчатиметься з балами вище 9, мають шанс перейти на місця за регіональним замовленням.
     26 липня завершився прийом заяв і документів від вступників на основі повної загальної середньої освіти (після 11 класу), які вступатимуть за результатами вступних випробувань. Частина абітурієнтів уже складали екзамени 13 липня. 27 липня відбудуться повторні іспити з української мови і біології (дехто виявив бажання здавати один іспит, дехто – два). А для тих, хто вирішив вступати за сертифікатами ЗНО, прийом документів триватиме до 2 серпня.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo