Новини

Завершилося зарахування студентів на навчання в ІФМФК

     І для вступників на основі базової загальної середньої освіти (після 9-го класу), і для абітурієнтів на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу) завершилося укладання угод за регіональним замовленням і договорів за контрактом на навчання в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі. Попереду особливий день – посвята у студенти.
     Процес зарахування до ІФМФК першим завершився для вступників після 9-го класу. З 14 по 23 липня вони здавали вступні іспити з української мови і біології. За їх результатами були сформовані рейтингові списки. Першими угоди укладали ті, хто був рекомендований на зарахування за регіональним замовленням, а вже пізніше – ті, хто вчитиметься а контрактом.
     На спеціалізацію «Лікувальна справа» зараховано 75 студентів після 9-го класу, з них за регіональним замовленням 46. На спеціалізацію «Сестринська справа» зараховано 169, з них за регіональним замовленням 139. Як і щорічно, план прийому за регіональним замовленням повністю виконано.
     Не зважаючи на суттєве зростання щорічної плати за навчання, що продиктовано об’єктивними умовами, коледж набрав 123 студентів на контрактній основі, що перевищило наші очікування. І це ще один об’єктивний критерій високої якості освіти, яку надає Івано-Франківський медичний фаховий коледж.
     Досягнуто ліцензованого обсягу і при зарахуванні вступників на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу): на спеціалізацію «Акушерська справа» зараховано 30 студентів, а на спеціалізацію «Сестринська справа» – 34 студенти. Всі одинадцятикласники навчатимуться за контрактом. Серед них є такі, хто виявив бажання складати вступні випробування (обидва або один) у коледжі, а є і вступники за результатами ЗНО, для яких бал з відповідних предметів збільшувався на 25 відсотків.
     Географічно найбільше першокурсників з Прикарпаття, хоча є і представники Закарпаття, Тернопільщини, Львівщини, Чернівецької області, а також з Білої Церкви, Жмеринки, Донецької області.
     Для дев’ятикласників, незалежно від спеціалізації, навчання в ІФМФК триватиме чотири роки. Одинадцятикласники спеціалізації «Сестринська справа» вчитимуться 3 роки, а майбутні акушери – 2 роки 5 місяців. Цікава деталь: дев’ятикласники під час останнього року навчання, на випускному курсі, зустрічатимуть 85-річчя коледжу – найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу, а одинадцятикласники закінчуватимуть навчання у такий ювілейний рік. А ще особливість цьогорічного прийому в тому, що студентами стали у час 30-річчя відновлення незалежності України.
     До початку навчання у них залишилось зовсім небагато часу, за який варто подбати про придбання двох білих медичних халатів, шапочки, змінного взуття, спортивної форми. За цей же час потрібно також взяти у закріпленому за особою медичному закладі та подати 1 вересня класному керівнику групи довідку, в якій має бути вказана одна з груп для занять з фізкультури: або основна, або підготовча, або спеціальна група.
     Підручники можна буде отримати в бібліотеці коледжу після 1 вересня згідно з окремим графіком, який оголосить класний керівник групи на першій годині спілкування.
     Саме 1 вересня з 8:00 розпочнеться навчання.
     А за день до того, 31 серпня, об 11:00 на території коледжу відбудеться урочиста посвята у студенти. За традицією, на посвяту з собою необхідно мати медичний білий халат, урочисте одягання якого є складовою процедури посвяти у студенти.
     Після посвяти відбудеться перша година спілкування батьків та студентів з адміністрацією коледжу та класними керівниками груп.
     Кожен першокурсник про все це (посвяту, халати, довідки, підручники) був поінформований ще при укладанні угод на навчання. Кожен отримав листівку, яка розпочинається словами «Вітаємо Вас із зарахуванням у студенти КЗФПО «Івано-Франківський медичних фаховий коледж» ІФОР – одного із найавторитетніших закладів фахової передвищої освіти України. Сподіваємось, що Ви своїм успішним навчанням зумієте примножити славу і авторитет нашого навчального закладу, як це намагалися робити й Ваші попередники».
     До слова, серед добрих традицій коледжу – звертання до студентів на Ви, незалежно від того, вступили вони після 9-го чи після 11-го класу. Це як свідчення поваги до усіх студентів і як визнання їхнього зрілого ставлення до навчання.
Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165