Новини

Урочиста сесія обласної ради з нагоди 30-ї річниці відновлення незалежності України

    Україна, Прикарпаття, Івано-Франківськ готуються до відзначення свята Незалежності України. Одним з перших заходів на Прикарпатті стала урочиста восьма сесія обласної ради з нагоди 30-ї річниці відновлення незалежності України, яка відбулася 20 серпня. На неї запросили діючих депутатів і депутатів Івано-Франківської обласної ради першого демократичного скликання, серед яких був директор Івано-Франківського медичного фахового коледжу Володимир Васильович Стасюк, голів обласної ради різних років, народних депутатів.

    Депутати обласної ради різних років зібралися з нагоди 30-ї річниці відновлення незалежності України. Зі святом обранців привітав архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ владика Володимир Війтишин, а також керівники обласної влади. Було вшановано хвилиною мовчання всіх, хто віддав свої життя за Незалежність України – героїв УПА, Майдану, АТО.

    «Наша незалежність стала вираженням тисячолітнього прагнення українців жити у власній державі. Ми неодноразово мали на своїй землі власну державу, під тиском обставин її втрачали, але згодом знову здобували. Ми завжди народжували борців і провідників, які добивалися незалежності, суверенітету. Особливо це актуально зараз, в умовах боротьби з московською агресією. Адже всі ці 30 років ми існуємо у ворожому оточенні, нас ніхто не хотів бачити у цьому світі. Але ми є, і ми будемо», – сказав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

    Депутатом обласної ради першого демократичного скликання був і директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк. Цікава деталь: він переміг вже в першому турі виборів, єдиним з кандидатів у дванадцяти виборчих округах (шість міських і шість сільських) рідного Калуського району, де народився і де працював після закінчення Івано-Франківського медичного інституту, а перед тим – Івано-Франківського медичного училища.

    Володимир Стасюк йшов на вибори по Новицькому виборчому округу № 74. Складно було звичайному лікареві-анестезіологу-реаніматологу Калуської ЦРЛ, безпартійному кандидату від Народного Руху України, конкурувати з комуністами, головами колгоспу, які могли користуватися адмінресурсом. Разом з довіреними особами, колегами-лікарями, активістами «Просвіти» їздили по селах, зустрічалися з людьми – і отримали переконливу перемогу.

    Володимир Васильович у власному архіві зберігає повідомлення обласної виборчої комісії по виборах депутатів Івано-Франківської обласної ради народних депутатів про підсумки виборів депутатів обласної ради 4 березня 1990 року, де вказано, що його обрано депутатом по Новицькому виборчому округу. А ще зберігає аркуш паперу, де від руки проставлені цифри голосування за кожного з п’яти кандидатів у селах Новиця, Підмихайля, Бережниця (село, де народився Володимир Стасюк), Добровляни, Середній Угринів та Старий Угринів. Більше чотирьох тисяч виборців віддали за нього свої голоси – це понад 50 відсотків виборців, що і дало змогу стати депутатом у першому турі виборів.

    А вже у квітні 1990 року Володимир Васильович Стасюк здобув перемогу на виборах керівника облздороввідділу, представивши на сесії обласної ради свою програму кандидата на цю посаду та відповівши на численні запитання депутатів.

    В урочистій сесії з нагоди 30-ї річниці відновлення незалежності України взяли участь діючі депутати обласної ради, а також депутати облради першого демократичного скликання, голови обласної ради різних років, народні депутати. До слова, з 144 депутатів першої ради 50 відійшло у Вічність, а з живих на сьогоднішню сесію прийшло більше половини.

    Усі учасники урочистої сесії (в тому числі Володимир Васильович Стасюк) нагороджені грамотою голови обласної ради «за участь у процесах державотворення та з нагоди 30-ї річниці відновлення незалежності України», а також ювілейною медаллю, виготовленою спеціально до такої дати. Окрім того, кожен в дарунок отримав оригінальний блокнот і ручку, яка нагадує гусяче перо, з надписом «30 років відновлення незалежності України» і фундаментальну книгу «Євген Коновалець та його доба», яка була видана у Мюнхені у 1974 році і перевидана у 2021 році у видавництві «Лілея НВ» (упорядники Володимир Мороз, Володимир Муравський, Іван Хома).

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo