Новини

Тренінг щодо булінгу

     В гуртожитку Івано-Франківського медичного фахового коледжу 28 вересня відбулася зустріч психологині ІФМФК Мар’яни Валентинівни Усенко зі студентами, де йшлося про булінг.
     Все частіше останнім часом в засобах масової інформації, в соціальних мережах піднімається тема булінгу в молодіжному середовищі. Дослівний переклад з англійської – цькування. Як подають офіційні документи, «це діяння (або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого». У грудні 2018 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про протидію боулінгу».
     «Мета булінгу – це завжди принизити людину та отримати задоволення від знущання та влади над жертвою. Є різні види булінгу: насмішки, погрози, фізичні знущання, вигнання дитини з колективу. Жертва боулінгу – це коли дитина відчуває себе в небезпеці», – зазначила Мар’яна Валентинівна.
     Психологиня розповіла студентам коледжу, чим булінг відрізняється від конфлікту, які ознаки булінгу, як протидіяти кривднику, яка відповідальність передбачена за булінг.
     Як прозвучало під час тренінгу, кожна молода людина повинна знати свої права й антибулінгові правила, знати, куди можна звертатися за допомогою. Водночас всі повинні поважати один одного, не принижувати інших. Булінг – це агресія, яку необхідно зупинити.
     У складних обставинах студенти можуть звертатися до психолога коледжу, керівників груп, адміністрації ІФМФК.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165