Новини

Онлайн-естафета «Ми – нащадки козацької слави»

     Представники Івано-Франківського медичного фахового коледжу взяли участь в онлайн-естафеті єдності до Дня українського козацтва (свято Покрови) та Дня захисників і захисниць України «Ми – нащадки козацької слави».
     Таку патріотичну акцію  організовує державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» відповідно до Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року, Національної молодіжної стратегії до 2030 року. Проходить вона 11-12 жовтня, напередодні свят Покрови, Дня захисників і захисниць України і Дня українського козацтва.
     У перший день онлайн-естафети в ній взяло участь 75 навчальних закладів України. Розпочалася естафета вступним словом методистки кабінету соціально-гуманітарної освіти Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти ВФПО Тетяни Ольховик. Після цього прозвучав Гімн України у виконанні студента ІІ курсу спеціалізації «Спів» Житомирського музичного фахового коледжу імені В.С.Косенка Житомирської ради Миколи Поплавського. Від нього естафету перейняли інші заклади освіти. Студенти декламували поетичні та прозові твори патріотичного спрямування відомих авторів минулого та сучасності, виконували українські пісні, представляли твори авторської прози та поезії тощо.
     У перший день онлайн-естафети для Івано-Франківської області був відведений час з 10:55 до 11:20. Під час прямої трансляції Прикарпаття представляли студенти шести навчальних закладів – по два з Івано-Франківська та Коломиї, по одному з Калуша і Тлумача. Від Івано-Франківська це був Прикарпатський фаховий коледж лісового господарства та Івано-Франківський медичний фаховий коледж – єдиний з прикарпатських медичних закладів.
     ІФМФК представляв студент І курсу спеціалізації «Сестринська справа» Ігор Станчак, який прочитав вірш прикарпатської письменниці Галина Пухти «Україна моя». Підготувала студента викладачка української мови та літератури, методистка Наталія Андріївна Римар.
     За задумом організаторів естафети «Ми – нащадки козацької слави», така акція сприятиме популяризації і збереженню серед студентів культурної спадщини та культурних цінностей України, підвищенню ролі української мови як національної цінності, вшануванню захисників України, які полягли в боротьбі за захист незалежності та територіальної цілісності України, шанобливому ставленню та вихованню поваги до державних свят, обміну досвідом та успішними практиками у сфері національно-патріотичного виховання між закладами фахової передвищої освіти.
Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165