Новини

Відбулося засідання ради з правового виховання

     Вже вдруге в цьому навчальному семестрі в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі відбулося засідання ради з правового виховання та профілактики правопорушень і запобігання поширенню наркоманії, вживання алкоголю.
     З огляду на карантинні обмеження, викликані коронавірусом, засідання ради проходило у змішаному форматі: дехто взяв участь очно, в лекційному залі на третьому поверсі ІФМФК, а дехто долучився дистанційно. Однак на вимогливість і серйозність розмови з студентами, які допустили якісь порушення у поведінці, це не впливало. Як мовиться, за свої вчинки треба відповідати.
     За словами голови ради, заступниці директора з виховної роботи Наталії Валеріївни Мальованчук, основна мета та завдання ради – це облік студентів, схильних до порушень дисципліни та порядку, режимних правил поведінки, до агресивної нетолерантної поведінки у коледжі і в позааудиторний час та у спілкуванні з оточенням, розробка програм профілактики правопорушень серед неповнолітніх, особливо тих, хто перебуває на внутрішньоколеджному обліку та на обліку в правоохоронних органах, розповсюдження та пропаганда правових знань серед неповнолітніх з метою виховання правової культури та свідомості, законослухняності, дисциплінованості, а також створення в коледжі атмосфери неприпустимості до будь-яких проявів антигромадської, протиправної поведінки.
     До складу ради з правового виховання входять заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко, завідувачки відділень Альона Миколаївна Валовіна, Мирослава Василівна Вацеба і Олеся Василівна Сухоручко, практичний психолог коледжу Мар’яна Валентинівна Усенко.
     Відкрила засідання ради Наталія Валеріївна Мальованчук. Були запрошені керівники груп та студенти, схильні до порушень порядку, а також ті, хто має пропуски занять без поважних причин. Про кожного доповідали керівники груп, розпочавши з відділення «Лікувальна справа», потім «Акушерська справа». І кожний студент давав пояснення, чому, приміром, не відпрацьовує пропущені заняття.
     Студенти, яких було заслухано на раді з правового виховання, отримали зауваження. Важливо, що тепер догани не можна давати, замість них – зауваження. Така от зміна термінів, але за своєю силою вони рівноцінні. Тож «проблемні» студенти отримали зауваження в письмовому вигляді, з якими вони обов’язково ознайомляться у відділі кадрів і засвідчать своїм підписом. У свою чергу керівники груп повідомляють про це одногрупникам такого студента – так би мовити, додатковий своєрідний виховний момент. Кожному варто пам’ятати, що правила поведінки не варто порушувати, внутрішньоколеджного режиму повинні дотримуватися усі.
     Перше засідання ради з правового виховання відбулося у вересні.  Рада працює згідно із затвердженим планом, профілактичній роботі приділяється особлива увага.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165