Новини

Студентська науково-теоретична конференція пройде у чотири етапи

    В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) 31 травня стартувала студентська науково-теоретична конференція дослідницько-пошукових та інформаційних робіт, присвячена Дню науки. Перший її етап – для студентів першого курсу спеціалізацій Сестринська справа і Лікувальна справа.
    За календарем День науки відзначається у третю суботу травня. І хоча вважається він професійним святом працівників науки, для багатьох шлях в науку розпочинається зі студентських гуртків, в яких здобувачі освіти здобувають навички пошукової діяльності, поглиблюють знання з тих чи інших дисциплін, вчаться проводити власні дослідження і обгрунтовано доводити їх результати. За словами заступника директора з навчально-виробничої роботи Ярослава Олександровича Гарка, така діяльність є ефективним засобом удосконалення компетенції здобувачів освіти.
    Студентську конференцію у коледжі вирішили провести у чотири етапи, щоб охопити всі курси. Стартували ж з першого курсу, після виходу першокурсників на очне навчання.
    Знаково те, що конференція розпочалася з робіт, які стосуються неординарних, талановитих постатей колишніх працівників ІФМФК: Григорія Гавриша та Дмитра Циганкова. Для першокурсників важливо знати історію своєї Alma mater.
    Минулоріч виповнилося 100 років від дня народження колишнього директора коледжу Григорія Григоровича Гавриша, який майже чверть століття (у 1958-1983 рр.) очолював Івано-Франківське медичне училище. Про нього йшлося в інформаційно-пошуковій роботі на тему «Григорій Григорович Гавриш – Вчитель з великої літери, громадський діяч». Доповідала Інна Рибчук (І курс, 1 група). Робота виконана під керівництвом Наталії Валеріївни Мальованчук.
    А цьогоріч 22 жовтня виповнюється 100 років від дня народження Дмитра Циганкова, йому присвячена інформаційно-пошукова робота «Дмитро Гнатович Циганков – педагог, музикант, композитор, поет-пісняр, Людина з великої літери». Розповідь студентки 6 групи Анни Левицької супроводжувала презентація слайдів, а після доповіді ансамбль дівчат виконав пісню Дмитра Циганкова «А я люблю Прикарпаття». Творча робота виконана під керівництвом Наталії Валеріївни Мальованчук та Ганни Сергіївни Кушнір.
    Студентка 6 групи Поліна Бондаренко підготувала інформаційну роботу на тему «Діяльність ОУН на Харківщині». Керівники Кіндрат Григорович Лаврук, Мирослава Василівна Вацеба.
    Дві дослідницько-пошукові роботи, підготовлені під керівництвом Ольги Степанівни Кувік, стосувалися здорового способу життя, харчування. З доповіддю на тему «ГМО – небезпека чи користь?» виступили студентки 10 групи Вікторія Маркович та Марія Яроцька. А Лідія Горіховська та Марія Ковальчук (5 група) розповіли про негативний вплив куріння на здоров’я людини.
    Про інформаційну роботу на тему «Визвольний рух у рядках поезій: творчість Марка Боєслава» доповіли студентки Марта Жовнірович та Анна Завгородня (10 група). Керівниця Ярослава Гениківна Максимів.
    Завершилася студентська конференція на першому курсі дослідницько-пошуковою роботою «Слово – могутня сила, ворожа або зичлива».  Доповідачі Марія Черкас і Вероніка Бурянна (3 група), керівниця Наталія Андріївна Римар.
    Кожна з робіт, підготовлених студентами, є актуальною – чи з історії визвольних змагань, чи з історії свого закладу освіти, чи про значення української мови (особливо в умовах війни з московським агресором), чи про турботу про здоров’я.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165