Новини

Розпочалася атестація викладачів коледжу

     До кінця березня у закладах фахової передвищої освіти повинні пройти засідання атестаційних комісій. В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі таке засідання відбулося 30 березня. Було розглянуто атестаційні справи вісімнадцяти викладачів, які претендують на присвоєння кваліфікаційної категорії або відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії та раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист».
     Пандемія коронавірусу вплинула не лише на освітній процес у коледжі, змушуючи шукати і впроваджувати нові форми і методи викладання, а і на можливість проходити важливі для атестації курси підвищення кваліфікації, і навіть на саму атестацію, яку довелося проводити дистанційно, на платформі Zoom. Вела засідання секретар атестаційної комісії, методистка ІФМФК Ірина Іванівна Гафійчук.
     Заслухали голів циклових комісій з хірургічних дисциплін Василя Миколайовича Василюка, з терапевтичних дисциплін Оксану Степанівну Стасишин, з основ медсестринства Марію Іванівну Сапіжак, з загальноосвітніх, гуманітарних та соціально-економічних дисциплін Наталію Андріївну Римар, з природничо-наукових дисциплін Любов Михайлівну Облогіну, з акушерства і гінекології Альону Миколаївну Валовіну. А ті, про кого вони доповідали, підключалися онлайн.
     Голови циклових комісій розповіли про кожного з викладачів, хто подається на присвоєння кваліфікаційної категорії чи на відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії та раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист». В залежності від віку і стажу роботи – і друга категорія, і перша, і вища. При цьому дехто подавався позачергово, з хірургії, приміром, усі п’ятеро.
     Стосовно усіх викладачів оцінювалися і майстерність викладання, і впровадження інноваційних методик та технологій, і підготовка аудіовідеоконференцій та мультимедійних презентацій (що дуже важливо при дистанційному навчанні), і підвищення кваліфікації, і підготовка тестових завдань чи методичних розробок. Заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук відзначала викладачів, які є керівниками груп і добре налагоджують співпрацю з батьками, вміють знайти індивідуальний підхід до студентів, цікаво проводять виховні години.
     З запитаннями і власними оцінками про викладачів виступили директор коледжу Володимир Васильович Стасюк, заступниця з навчально-методичної роботи Олександра Денисівна Воєвода, завідувачки відділення Альона Миколаївна Валовіна, Мирослава Василівна Вацеба та Олеся Василівна Сухоручко. Все дуже доброзичливо, виокремлюючи насамперед позитивні досягнення і риси характеру.
     Проголосували за кожного з викладачів, які претендують на присвоєння або відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії та раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист». І щодо усіх вісімнадцяти викладачів голосування було одноголосним.
      З заключним словом виступив директор коледжу Володимир Стасюк, який подякував членам атестаційної комісії, а тим, хто проходить атестацію на присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» або відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» та раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист», побажав успіху на наступному етапі. Це буде атестація атестаційною комісією ІІІ рівня  при департаменті освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165