Новини

Презентація ІФМФК на «Дні кар’єри»

      Помічниця директора Івано-Франківського медичного фахового коледжу з кадрової роботи, голова профспілкового комітету Наталія Михайлівна Мельник презентувала ІФМФК під час профорієнтаційного заходу для учнівської молоді «День кар’єри», який відбувся 16 листопада у форматі онлайн.
     Всі професії важливі, всі професії потрібні – ніхто не сперечатиметься. Але погодьтесь, іноді старшокласникам нелегко визначитися з вибором майбутнього фаху. А так хочеться, щоб і до душі була робота, приносила задоволення, і мала попит на ринку праці, і відкривала перспективи кар’єрного зростання. Першою сходинкою до цього може стати навчання у закладах фахової передвищої освіти.
     Під час «Дня кар’єри», який організував обласний центр зайнятості, представники коледжів, технікумів, профехучилищ презентували свої навчальні заклади, розповідали про умови та етапи вступу до них,  навчально-матеріальну базу, професійний склад викладачів, свої досягнення, про цікаве й насичене студентське життя. Загалом основна мета такого заходу – зорієнтувати учнів щодо вибору майбутньої професійної діяльності.
     Івано-Франківський медичний фаховий коледж презентувала помічниця директора з кадрової роботи Наталія Михайлівна Мельник. Вона розповіла про історію найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу, якому у грудні виповниться 82 роки з часу заснування. Великий досвід викладання, гарні традиції, десятки тисяч підготовлених спеціалістів, визнання на всеукраїнському рівні як одного з найавторитетніших закладів освіти – це результат цієї історії. І водночас ІФМФК – це найсучасніші методики навчання, комп’ютеризація освітнього процесу, комфортні умови навчання і студентського побуту. Тут дрібниць немає – утеплення приміщень, бактерицидні рециркулятори, кулери з питною водою (для зручності студентів і з турботою про їхнє здоров’я), комп’ютерні класи і мультимедійне обладнання, сучасні доклінічні тренажерні кабінети (для опанування теорією і практичними навичками).
      Цікаво було дізнатися старшокласникам, що у коледжі готують фахівців за однією спеціальністю «Медсестринство», за трьома спеціалізаціями: «Сестринська справа» (медсестри і медбрати), «Лікувальна справа» (фельдшери), «Акушерська справа» (акушерки). А хіба не цікавий факт, що студент, який вчиться за контрактним замовленням, має шанс при високих результатах навчання перейти на місця регіонального замовлення? Або «години спілкування з директором», «скриньки довіри», практика за кордоном – чи багато закладів освіти можуть цим похвалитися?
      Наталія Михайлівна розповіла не лише про умови навчання у коледжі, а й про перспективи майбутнього працевлаштування випускників чи продовження навчання у вишах. Важливо і те, що в ІФМФК створені умови для занять в гуртках художньої самодіяльності, в спортивних секціях. Неодноразово студенти коледжу здобували перемоги на Всеукраїнських конкурсах «Ескулап», на пісенних фестивалях та спортивних турнірах.
      У цьому році виповнилося саме 10 років, як на території ІФМФК збудовано сучасний спорткомплекс і 5 років, як відкрито студентський гуртожиток на 92 місця. До слова, обидва об’єкти збудовано без залучення жодної копійки з бюджету.
      За понад 80-річну історію в ІФМФК підготовлено понад 16 тисяч фахівців. Нині тут навчається 1060 студентів. За словами Наталії Михайлівни Мельник, радо вітатимуть у коледжі розумних, працьовитих, наполегливих молодих людей, які в наступному році закінчать 9 чи 11 класи у загальноосвітніх школах і які хочуть опанувати медичних фах.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165