Новини

Батьківські збори у групі 2-7

     Батьківські збори у студентів, які перший рік навчаються в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі, завершилися спілкуванням з батьками групи 2-7 спеціалізації «Акушерська справа». Хоча офіційно це другий курс – група майбутніх акушерок, які вступили на навчання після одинадцятого класу.
     З батьками зустрілися завідувачка фельдшерсько-акушерського відділення Альона Миколаївна Валовіна, заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко та керівниця групи Мар’яна Дмитрівна Ільків, викладачка акушерства і гінекології. Мар’яна Дмитрівна віднедавна є керівником групи, оскільки попередній керівник знаходиться на листку непрацездатності. Вона уже провела дистанційно годину спілкування зі студентами, а тепер звернулася до батьків із закликом до співпраці.
     Як і в інших групах під час батьківських зборів наголошувалося на важливості такої співпраці, адже батьки є рівноправними учасниками освітнього процесу. Вони можуть приєднатися до онлайн-занять, щоб подивитися, як працюють викладачі і як відповідають діти, вони можуть зі своїми зауваженнями, пропозиціями звернутися до директора ІФМФК через «скриньку довіри», вони повинні якнайтісніше контактувати з керівником групи та адміністрацією коледжу. Адже трикутник «студент-викладач-батьки» є рівносторонній, забери будь-який кут – і цілісність буде порушена.
    Альона Миколаївна Валовіна як позитив відзначила, що навіть на цих зборах на деяких екранах поряд з батьками було видно студентів. І попросила усіх включити камери, щоб хоча б у такий спосіб наблизитися до живого спілкування.
     А через кілька днів, з 29 листопада, студенти групи 2-7 прийдуть у коледж на очне навчання. Вчитимуться вони тільки у першу зміну, щоб заняття проходили за світловий день. Повинні прийти у заклад в належній формі, з масками багаторазового користування, бажано також мати індивідуальні санітайзери (додатково до тих, що встановлені у коледжі). І, звичайно, головна вимога – приходити тільки здоровими, при мінімальних ознаках захворювання залишатися вдома. Це вимога і задля власного здоров’я, і задля безпеки тих, хто поряд. Про це ще раз нагадали батькам.
     На очне навчання студенти повинні прийти з карантинними щоденниками. Викладачі прекрасно в курсі справ щодо «маленьких хитрощів» дистанційного навчання, коли можна підглянути у книжку, чи в Інтернет на іншому комп’ютері, чи попросити «допомогу друга» у чаті. А такий карантинний щоденник покаже, наскільки сумлінно студент працював щодня, з кожної дисципліни.
     Після канікул, з 20 січня до 9 лютого, у групі 2-7 буде виробнича практика, на яку виносяться такі дисципліни, як догляд за хворими, акушерство та гінекологія. Про те, як проходитиме практика, детально розповів заступник директора з навчально-виробничої роботи Ярослав Олександрович Гарко. Якщо раніше формувалися бригади і студенти йшли на практику в лікувальні заклади, то тепер, в умовах пандемії коронавірусу, нема змоги так її проводити. Кожен студент вестиме щоденник виробничої практики і цифровий звіт, а відпрацьовувати ситуаційні завдання і практичні навички буде в домашніх умовах. Якщо дозволить епідситуація, то закрипіти ці навички студенти зможуть в кабінетах доклінічної практики, тренажерному кабінеті та в медпункті коледжу. Всі три дисципліни винесені на диференційований залік. І всі важливі, адже загальний догляд за хворими – це базова дисципліна, яку доведеться пригадати при складанні ліцензійного іспиту Крок.М. на четвертому курсі, а акушерство та гінекологія – це їхня майбутня праця, як кажуть, їхній хліб.
     Завершилися батьківські збори на приємній хвилі: батьки змогли подивитися відеоролик про навчання їхніх дітей у коледжі. Світлини були зроблені у перші місяці, ще до карантину. Повернення до змішаного навчання дасть змогу зробити нові фото для власного архіву і майбутніх спогадів про студентські роки в ІФМФК.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165