Новини

Завдяки подарунку клініки сучасної неврології «АКСІМЕД» бібліотека коледжу поповнилася книгами

     Завдяки подарунку клініки сучасної неврології «АКСІМЕД» бібліотека коледжу поповнилася книгами: «Етюди історії класичної неврології», «Прикладна неврологія», «Лікарські помилки та лікарські девіації», «Єдиний медичний простір України: адміністративно-правові засади створення».

     В монографії  «Етюди історії класичної неврології» представлені основні віхи розвитку неврології завдяки досягненням учених – класиків цього напрямку в медицині, їхнім дослідженням. Короткі біографічні та історичні есе разом з унікальним ілюстративним матеріалом і маловідомими історичними фактами дозволяють читачеві заглянути в цікаву історію вивчення нервової системи, у світ сміливих експериментів  і фундаментальних теорій.

     Посібник «Прикладна неврологія» призначений для неврологів, лікарів загальної практики – сімейних лікарів, терапевтів, реабілітологів, нейрохірургів. У книзі в доступній формі викладені найважливіші аспекти етіології, патогенезу, діагностики основних нозологічних форм неврологічних захворювань і синдромокомплексів.

     Монографія «Лікарські помилки та лікарські девіації» присвячена актуальній проблемі сучасної медицини, адже в ній автор наводить дефініції лікарських помилок і вперше подає визначення лікарських девіацій. Особливу увагу приділено проблемі збереження лікарської таємниці в контексті законодавства про персональні дані, юридичної відповідальності, страхування професійної діяльності лікаря.

     Книга «Єдиний медичний простір України: адміністративно-правові засади створення» охоплює комплексне дослідження адміністративно-правових засад створення єдиного медичного простору України.  Проаналізовано єдиний медичний простір як об’єкт адміністративно-правової науки, досліджено адміністративно-правові принципи його формування та функціонування. Особлива увага приділена приватним медичним закладам як важливій складовій цього простору.

     Ці видання будуть корисними здебільшого для викладача, для розширення його світогляду. На жаль, тільки остання книжка написана українською мовою. Решта, як це не прикро, – московською, мовою агресора, що утруднює використання книг студентами. Російськомовні видання були здійснені … в Україні.

photo 2022 02 11 11 00 20

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165