Новини

Флешмоб до дня народження Ліни Костенко

     Бібліотека Івано-Франківського медичного фахового коледжу до дня народження Ліни Костенко провела флешмоб «Єднаймося навколо українського поетичного слова!».
     Упродовж трьох днів – 18-20 березня на сторінці бібліотеки ІФМФК у Facebook звучало поетичне слово великої української поетеси Ліни Костенко. Саме 19 березня вона відзначила свій 92-й день народження. Неможливо оцінити вклад Ліни Костенко в українську культуру: вона пише про те, що болить кожного з нас, її гострі, волелюбні вірші проникають глибоко у серце, вчать нас любові до рідної землі, незламності духу, віри у перемогу.
«Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.
І наше діло праведне й святе».
     Понад 20 студентів І курсу спеціалізацій «Сестринська справа» та «Лікувальна справа» подали свої відеочитання віршів поетеси, і вони поширювалися у соцмережах. Студенти записували їх вдома або на вулиці, але всі декламували вірші щиро, і всі одяглися для цього у вишиванки. Насамперед звучала громадянська лірика.
     Організатори флешмобу автографом взяли такі слова Ліни Костенко:
«Нам треба жити кожним днем.
Не ждать омріяної дати.
Горіть сьогоднішнім вогнем,
Бо «потім» може й не настати».
     За словами працівників бібліотеки, мета такого флешмобу – сприяти глибшому ознайомленню та вивченню студентською молоддю спадщини великої української поетеси Ліни Костенко; виховувати почуття патріотизму та національної гідності. А ще, як свідчить назва такої акції, єднатися: навколо поетичного слова, навколо спільної праці задля перемоги над путінським агресором, навколо щасливого майбутнього України.
     Слово – це зброя. Слово – це ліки від паніки і страху. Особливо поетичне слово.
     А сьогодні, 21 березня – Всесвітній день поезії. Як написала Ліна Костенко, «Поезія це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165