Новини

Продовжуються години спілкування з директором

     На цьому передвеликодньому тижні ще у п'яти групах першого курсу спеціалізацій «Сестринська справа» і «Лікувальна справа» Івано-Франківського медичного фахового коледжу відбулися години спілкування з директором. Оскільки проходили вони напередодні Воскресіння Христового, важливою складовою такого спілкування була духовна.

      Директор ІФМФК Володимир Стасюк зізнався, що насамперед ставив собі за мету психологічно підтримати студентів, для яких перший рік навчання у коледжі був таким непростим – спершу карантинні обмеження і дистанційне навчання через COVID-19, а з 24 лютого – війна росії проти України. Останнє особливо болить. Їм ще 15-16 років, а вчитися доводиться в умовах, коли заняття не раз перериваються сигналами повітряної тривоги, коли постійними є хвилювання за рідних і знайомих на фронті, коли замість фільмів у вільний час – перегляд останніх новин в Інтернеті, коли багато хто поєднує навчання з волонтерством. Їм, ще майже дітям, які швидко дорослішають, потрібна увага і підтримка, психологічне відволікання від тривожних думок.

     Саме навчання, як наголосив директор коледжу, є для студентів таким фактором психологічного переключення, більше того – внеском кожного у наближення перемоги, проявом прагнення до досконалості. Напередодні Великодня важливими були слова з Нагірної Проповіді про наслідування Творця у такій досконалості і про зв’язок між вдосконаленням і освітою.

     Під час онлайн-зустрічі особлива увага була звернута на підсумковий зріз знань. У кожній групі прозвучало: не лякайтесь, ніхто нікого не буде «валити», пресувати чи виганяти; мета інша – визначити (насамперед кожному для себе) «що залишилося в довготривалій пам’яті» з різних предметів. Обмежились вивченим саме у весняному семестрі і предметами, які в наступному році виноситимуться на ЗНО. Визначення залишкового рівня знань має пізнавальне, допоміжне значення і для викладачів, і для студентів. А перед тим будуть додаткові консультації. Зрештою, попереду ще більше двох місяців, можна і варто дещо повторити.

     За тематикою години спілкування з директором у різних групах були схожими. Але, приміром, у групі І-2 (керівниця Ольга Кувік) студенти на онлайн-зустріч одягнули вишиванки різних регіонів України. І розпочали її віршем Василя Симоненка. Володимир Стасюк поділився спогадами, як у свої студентські роки отримав грамоту в Ленінграді за краще читання вірша Симоненка українською мовою. А також розповів про світлої пам’яті Ірину Свйонтек, яка в ІФМФК викладала хірургію і яка майже пів століття вивчала, популяризувала традиційне для України мистецтво вишивання, видала книги-альбоми про гуцульську і покутську вишивку. Завершилася зустріч поетичними словами, такими актуальними в сьогоднішньому часі:

Молюсь за тебе, Україно,

Молюсь за тебе кожен час,

Бо ти у нас одна-єдина…

На наступному тижні в останніх двох групах першого курсу відбудеться година спілкування з директором.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165