Новини

Зустріч мешканців гуртожитку з директором ІФМФК

     У перші дні навчання першокурсники Івано-Франківського медичного фахового коледжу, які проживатимуть в гуртожитку, зустрілися з представниками адміністрації ІФМФК.
     Особливо важлива така година спілкування з дирекцією коледжу для тих, хто цьогоріч поповнив студентську сім’ю. Дехто поселився у день посвяти в першокурсники, а дехто і напередодні. Поки що вони ще обживаються і в гуртожитку, і в коледжі, і в Івано-Франківську. Та з перших днів варто ознайомитися з вимогами щодо навчання і побуту в закладі освіти.
     Символічно, що посвята в першокурсники відбувалася у свято Успіння Пресвятої Богородиці, яке завершує цикл річних церковних свят. А новий богослужбовий рік розпочнеться 21 вересня, на свято Різдва Пресвятої Богородиці. Саме у таке велике  християнське свято шість років тому в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі було урочисто відкрито власний студентський гуртожиток. Подія знакова, оскільки до того за 75-річну історію навчального закладу гуртожитки знаходилися або в пристосованих приміщеннях, або в орендованих, та і місць було небагато.
     Новий гуртожиток, що знаходиться на території коледжу, збудований власними силами, без жодної гривні із загального фонду бюджету (з понад 700 коледжів в Україні це єдиний такий приклад будівництва гуртожитку). Розрахований він на 92 місця, з сучасними комфортними кімнатами і побутовими умовами: блочна система, окремі місця для спання, для приготування їжі, для навчання. Постійно є тепла вода, електродуховка і три холодильники на блок, бактерицидні рециркулятори, ортопедичні матраци у спальнях.
     Спілкуючись з студентами, директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк наголосив, що це все потрібно цінувати і берегти. Він розповів про правила поведінки в гуртожитку і в коледжі, особливу увагу звернувши на умови проживання під час воєнного стану. Приміром, як діяти при оповіщенні про повітряну тривогу, куди йти в укриття, як підготувати одяг і документи на випадок сирен. Для мешканців коледжу оснащене укриття на цокольному поверсі коледжу, яким необхідно користуватися під час повітряних тривог. Аудиторіями цокольного приміщення повинні користуватися мешканці гуртожитку щоденно після 18 години для підготовки до занять, тут є інтернет.
     На час воєнного стану, при змішаному навчанні (очно-заочному) гуртожиток діятиме за принципом готелю.
     Директор коледжу зазначив, що важливою умовою проживання студентів в гуртожитку є позитивна динаміка успіхів у навчанні. І нагадав витяг з Пам’ятки для мешканців гуртожитку та їхніх батьків (опікунів): «Головною умовою проживання в гуртожитку є старанне навчання. Якщо мешканець гуртожитку використовує його як «місце для перебування», то він може втратити право на проживання».
     Не допускається в гуртожитку куріння і вживання алкоголю, обов’язковими є дотримання чистоти і порядку, збереження майна.
     Тож кожному варто сприймати гуртожиток як рідний дім, і робити цей дім затишним. Про все це наголосили під час зустрічі з директором ІФМФК Володимиром Васильовичем Стасюком, заступницею директора з виховної роботи Наталією Валеріївною Мальованчук, вихователькою гуртожитку Ольгою Петрівною Кузенко. Студенти також мали змогу висловити свої зауваження і пропозиції.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165