Новини

Студентську родину ІФМФК поповнили одинадцятикласники

Для 48 випускників 11-го класу, які стали студентами Івано-Франківського медичного фахового коледжу, 19 вересня відбулася посвята в студенти. З огляду на особливості цьогорічного вступу у вищі навчальні заклади, повязані з воєнним станом в Україні, випускники повної середньої загальної освіти починають навчання в медичних університетах і коледжах на три тижні пізніше за випускників 9-го класу.

Студентську родину ІФМФК поповнили 23 вчорашніх одинадцятикласників, які навчатимуться на спеціалізації «Акушерська справа» – окрема група 7-І, 14 поповнять групи ІІ курсу спеціалізації «Сестринська справа» і 11 – спеціалізації «Лікувальна справа». Всі вони вступили за конкурсом мотиваційних листів, без вступних іспитів і здобуватимуть освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра за угодами на контрактне навчання.

Це навчання для них розпочалося з урочистої посвяти в студенти, яка проходила в актовій залі коледжу за участі студентів, батьків, адміністрації ІФМФК, але з мінімумом офіціозу. Розпочалася посвята зі спільного виконання Гімну України. Вела захід заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук.

За традицією елементами посвяти стали одягання білих халатів, символічне вручення залікової книжки і студентського квитка – як обіцянка сумлінно вчитися, відповідально ставитися до своїх обов’язків, примножувати славу одного з найавторитетніших в Україні закладів фахової передвищої освіти, який через два роки, під час їхнього навчання у коледжі, відзначатиме 85-річчя з часу створення.  Перше знайомство – з керівничкою 7 акушерської групи Марією Дмитрівною Ільків, а для студентів, які поповнять сестринські і фельдшерські групи – з завідувачкою відділення загальноосвітньої підготовки Мирославою Василівною Вацебою.

Зі словами вітань до студентів звернувся директор ІФМФК, колишній його випускник Володимир Васильович Стасюк. Він від імені адміністрації коледжу, викладачів, старшокурсників привітав усіх з початком нової сторінки майбутнього цікавого професійного життя. Наголосивши, що студенти вибрали найблагороднішу галузь знань – медицину, побажав успіхів в її оволодінні і закликав пам’ятати про високе покликання медичного працівника. Директор побажав усім міцного здоров’я, успіхів у житті і навчанні, мирного неба, перемоги над московською ордою.

Завершилася посвята в студенти духовним гімном «Боже великий, єдиний».

Одразу після цього студенти пішли на години спілкування з керівниками своїх груп, а для батьків відбулася година спілкування з адміністрацією коледжу. Директор Володимир Васильович Стасюк розповів про історію ІФМФК і його добрі традиції, про працю кожного задля перемоги (для студентів внеском у перемогу є навчання), про принцип «рівностороннього трикутника», коли запорукою успіху у здобутті освіти стає співпраця студентів, викладачів, батьків. У коледжі є «скринька довіри», в тому числі і електронна, куди можна звертатися з проблемами чи пропозиціями – це важливо для комунікації між сторонами «чарівного трикутника». Традиційними є «директорські години спілкування» і зі студентами, і з батьками, як і години спілкування студентів з керівниками груп. До речі, перша година спілкування нових студентів з директором відбудеться у середу, 21 вересня, на п’ятій парі.

Керівник закладу освіти розповів також про гуртожиток, який функціонує за готельним принципом – зараз живуть студенти ІІ і ІV курсів, а потім приїдуть студенти І і ІІІ курсів. Кімнати в гуртожитку – лише для спання, а для навчання – укриття на нульовому корпусі. На території коледжу – тільки українська мова, оскільки «це державний заклад і державна мова українська», а внутрішньо переміщеним особам, які є серед цьогорічних студентів, допоможуть (кому необхідно) перейти з мови московських окупантів на рідну мову, яка у нас одна. А ще на території коледжу заборонене куріння – «медики не повинні мати такої шкідливої звички».

Заступниця директора з навчальної роботи Олександра Денисівна Воєвода  розповіла про організацію освітнього процесу у коледжі, який наразі у коледжі проходить у змішаному форматі: два тижні очного, а потім два тижні дистанційного навчання. Для студентів, які сьогодні поповнили студентську родину ІФМФК, є свої особливості: вони будуть звільнені від вивчення певних предметів, натомість матимуть поглиблене вивчення фахових предметів.

Батьки змогли побачити аудиторії на цокольному поверсі коледжу, які можуть використовуватися як тимчасове укриття на випадок повітряних тривог. Саме тут проходило сьогодні спілкування нових студентів з керівниками своїх груп.

Перші три дні для цих студентів навчання проходитиме за окремим розкладом.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165