Новини

На другому курсі відбулися батьківські збори

     Особливості освітнього процесу в умовах воєнного стану, підготовка до ДПА у формі ЗНО, співпраця студентів, викладачів і батьків («рівностороннього трикутника») задля успішного навчання – такі основні питання розглядалися 24 жовтня на батьківських зборах на другому курсі спеціалізацій Сестринська справа і Лікувальна справа Івано-Франківського медичного фахового коледжу. Як і на першому курсі, спочатку була онлайн-зустріч батьків з представниками адміністрації, а потім година спілкування з керівниками груп.
     На платформі Zoom з батьками зустрілися заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук, заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук і завідувачка відділення загальноосвітньої підготовки Мирослава Василівна Вацеба. Деякі моменти їхніх виступів перегукувалися: про виклики освітнього процесу в умовах воєнного стану і складнощі змішаного навчання, про відпрацювання пропущених занять і консультації, про відповідальність батьків за дітей, які ще є неповнолітніми, і рівноправну участь в освітньому процесі. Але це не було просто механічне повторення важливих моментів.
      Приміром, Наталія Валеріївна Мальованчук розповіла, як діяти при сигналах повітряної тривоги, чому не рекомендується забирати в цей момент дітей з коледжу. В ІФМФК обладнане укриття, одне з кращих в Івано-Франківську, тут значно безпечніше, ніж на вулиці. А після відбою тривоги одразу відновлюються заняття.
     Це при очному навчанні. А при дистанційному батьки повинні бути на постійному зв’язку з керівниками груп, аби повідомляти про проблеми зі зв’язком чи інтернетом, про хворобу своїх дітей. Словом, контролювати, аби не було пропусків без поважних причин. А якщо причини поважні, то у коледжі розроблена система відпрацювань і консультацій за принципом «назустріч студенту»: наприкінці занять, на перервах тощо.
     Водночас заступниця директора з виховної роботи наголосила на відповідальності батьків за дотримання їхніми дітьми комендантської години, заборони фотографування військових об’єктів.
     Про графік освітнього процесу на ІІ курсі батьків поінформувала заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук. Для другокурсників навчання в осінньому семестрі розпочалося ще з 15 серпня, а завершиться 10 грудня, однак вони ще не будуть, як мовиться, вільними. 12-14 грудня – начитка лекцій на наступний семестр, аби після канікул прийшли уже підготовленими, 15-16 грудня – консультативні заняття для закріплення матеріалу. Канікули ж розпочнуться 19 грудня – такий от подарунок від Святого Миколая і триватимуть до 30 січня.
     Батьки дізналися, які заліки (5-6) складатимуть студенти в осінньому семестрі (екзаменів нема) – майже однакові на спеціалізації Лікувальна справа і Сестринська справа і які у весняному – це буде по 13 заліків і два екзамени.
     З 19 вересня до другокурсників долучилися студенти, які вступили в ІФМФК після 11 класу. Вони навчаються за індивідуальним графіком. Деякі предмети не відвідують (пройшли їх у школі), можуть на вибір йти на інші заняття як слухачі.
     Другокурсники жаліються, викладачі погоджуються: другий курс складніший за перший. Так, важко, складно, але це дуже важливий курс для наступного оволодіння професійно орієнтованими предметами і для наступної роботи медичними працівниками. А сам освітній процес оптимізовано за принципом «на хлопський розум», аби студентам було легше засвоювати навчальний матеріал.
     Тим більше, що другокурсників чекає ДПА у формі ЗНО, яке проходитиме з 22 травня по 14 липня. Детальніше про це розповіла завідувачка відділення загальноосвітньої підготовки Мирослава Василівна Вацеба. За кошти бюджету студенти можуть складати не більше п’яти предметів. Попередньо відомо, що студенти повинні здати чотири предмети: українська мова і математика – обов’язково, історія України або іноземна – на вибір, і на вибір ще один предмет – у медичному коледжі здобувачі освіти найчастіше обирають біологію або хімію.
     В минулому навчальному році учні шкіл і студенти ІІ курсу були звільнені від ДПА у формі ЗНО, вони складали національний мультипредметний тест. Але тепер є відповідний наказ: ДПА буде. І особливо серйозно слід готуватися до таких предметів, як українська мова, математика й історія (ХХ-ХХІ століття).
     Наголосимо, що ДПА у формі ЗНО є необхідним для отримання свідоцтва про повну загальну середню освіту.
     Тому, як прозвучало на батьківських зборах, потрібно наполегливо вчитися, навіть на канікулах: «Канікули – це час не лише відпочивати, а й працювати, поступово готуватися і до ДПА, і до внутрішніх екзаменів». На цьому наголошувалося і на загальних батьківських зборах з участю представників адміністрації коледжу, і під час години спілкування батьків з керівниками груп.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165