Новини

Зустріч з представниками поліції

     У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) завітали представники патрульної поліції, щоб поспілкуватися зі студентами, закцентувати увагу на важливих проблемах, дати відповіді на запитання здобувачів освіти.
     Традиційно з 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться акція «16 днів проти насильства» (символічно: 16 днів для зустрічей з 16-літніми) з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім'ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Чому саме такі часові рамки? Бо на час акції припадають такі дати в календарі: Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок (25 листопада), Всесвітній день боротьби зі СНІДом (1 грудня), Міжнародний день боротьби з рабством (2 грудня), Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями (3 грудня), Міжнародний день волонтера (5 грудня), Вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі (6 грудня), Міжнародний день прав людини (10 грудня).
     На четвертій парі 2 грудня зі студентами І курсу спеціалізації Лікувальна справа ІФМФК зустрілися троє патрульних поліцейських. Щоб розмова вийшла довірливішою і камернішою, у трьох аудиторіях зібралися невеликі групи.
     Представники поліції розповідали про види насильства (психологічне, фізичне, сексуальне, економічне), методи запобігання і протидії насильству, куди звертатися за допомогою у випадку таких фактів, повідомили телефон гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей (1547).
     Студенти почули таку статистику: на гарячу лінію в області звернулися з приводу насильства 145 дітей, 354 жінок і 56 чоловіків. І за кожною з цих цифр – непрості долі, біль, страждання. Розповіді доповнювали невеликі відеоролики.
     Цікавими для студентів були пояснення про те, в чому відмінність між булінгом і конфліктом. Важлива інформація: категорії злочинів, пов’язані з булінгом, включають напад, наклеп, поширення інформації, що порушує особисту приватність, погрози. За такі кримінальні правопорушення передбачені штрафи, громадські та виправні роботи, а також санкції до кривдника з настанням 16-річного віку, в окремих випадках, при особливо жорстокому поводженні, і з 14-річного віку.
      За словами заступниці директора з виховної роботи Наталії Валеріївни Мальованчук, на цьому тижні в ІФМФК відбулися зустрічі, виховні години на тематику СНІДу, продидії насильству. Така Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» проводиться задля превентивного виховання молоді, попереджувальної та профілактичної роботи, запобігання формуванню негативних звичок, проявів асоціальної поведінки підлітків, захисту їх від різного роду насильства. Водночас популяризується здоровий спосіб життя, у молоді формується повага до закону.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165