Новини

Стартувала січнева педагогічна конференція

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) з 23 січня розпочалася січнева педагогічна конференція, приурочена 83-й річниці з часу створення найстарішого на Прикарпатті медичного навчального закладу.
     Таку поважну дату відзначали 21 грудня минулого року. Але оскільки вона співпала з початком канікул у студентів і відпусток у викладачів, її проведення перенесли на останній тиждень перед початком весняного семестру. Кожного дня зі своїми доповідями виступатимуть по троє викладачів.
     За словами директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка, це плавна адаптація до входження в семестр через своєрідне підвищення кваліфікації, де кожен викладач може сказати те, що було би цікаво для колег і що було би корисне.
     Власне, саме керівник закладу освіти відкрив педагогічну конференцію не лише вступним словом, а й став першим спікером. Він виступив з доповіддю «Деякі аспекти соціальної медицини». І ці деякі моменти, про які говорив Володимир Васильович, несподівані, а тому інтригують та спонукають до подальшого осмислення. Приміром, у чому різниця між первинною медичною допомогою і первинною медико-санітарною? Чим відрізняється охорона здоров’я від медичної допомоги і наскільки правильним є термін «охорона здоров’я»? Чи достатні індивідуальні зусилля кожного по зміцненню і збереженню власного здоров’я? Чи відчутна діяльність центральних і місцевих органів влади щодо зміцнення людського здоров’я? Чому День медичного працівника відзначається у третю неділю червня і чому таке професійне свято треба перенести на іншу дату?
     Цікавими були також виступи викладачки психіатрії Наталії Володимирівни Шаповалової «Сьогодення та психічне здоров'я», особливо з огляду на стреси і переживання людей в умовах війни, з конкретними рекомендаціями, як долати паніку і страх; завідувачки відділення Олесі Василівни Сухоручко «Фактори, які змінюють освітні стандарти», де на основі анкетувань спікерка розповіла про мотивацію студентів до навчання.
     Конференція проходить очно, в приміщенні ІФМФК, з участю всіх викладачів. В перервах між виступами вони мають змогу заповнити журнали, дещо підготувати до навчального семестру, адже у коледжі є постійно світло й інтернет, і навіть випробували сьогодні Starlink.
     Завтра конференція продовжиться і буде дотичною до московсько-української війни: історія однієї родини, що постраждала від совєцького режиму; українська мова як складова національної ідентифікації і спротиву ворогу; домедична допомога при ураженні отруйними речовинами. Всі три теми актуальні сьогодні, в умовах воєнного стану.
     У наступні дні тематика виступів спікерів на педагогічній конференції стосуватиметься освітнього процесу.
     А завершиться останній канікулярний тиждень у неділю, 29 січня – у дистанційному форматі відбудеться День відкритих дверей для випускників 9-х, 11-х класів та їх батьків.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165