Новини

Триває січнева педагогічна конференція

В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) продовжується січнева педагогічна конференція, приурочена 83-й річниці з часу створення ІФМФК.

До участі в конференції викладачі зголошувалися заздалегідь, готували свої доповіді з акцентом на пізнавальні і цікаві багатьом аспекти. Тому, незалежно від теми чи навчальної дисципліни, виступи спікерів викликали інтерес колег.

Зворушливою була розповідь завідувачки відділення Мирослави Василівни Вацеби на тему «Борці з московськими катами (історія однієї родини в боротьбі за самостійну Україну)». Невигадана розповідь про життєвий шлях Григорія Вацеби (псевдо «Сулима»), уродженця села Радча, та його дружини Марії Бабінчук (псевдо «Ксеня»), які у 1951 році загинули від рук енкаведистів. Учасники конференції переглянули інсталяцію листів батька і матері до донечки Мотрі. До речі, це розповідь про родину чоловіка Мирослави Василівни.

Заступник директора з післядипломної освіти Олександра Денисівна Воєвода свій виступ присвятила окремим аспектам застосування лікарських засобів.  При цьому зосередила увагу на нових методиках досліджень і введення ліків при діабеті.

Практичне спрямування мали виступи викладача військово-медичної підготовки та медицини надзвичайних станів Любомира Дмитровича Паращука «Домедична допомога при ураженні отруйними речовинами» та викладача хірургії Василя Миколайовича Василюка «Окремі аспекти малоінвазивної хірургії». Особливої актуальності такі теми набувають сьогодні, в умовах московсько-української війни.

У середу виступи спікерів на педагогічній конференції стосувалися освітнього процесу. Про нормативні документи у закладі фахової передвищої освіти розповіла завідувачка методкабінету Альона Миколаївна Валовіна – важлива і корисна інформація для широкого загалу. Виступи викладачок основ медсестринства та догляду за хворими Марії Іванівни Сапіжак та Галини Ярославівни Семків стосувалися медсестринського процесу та його етапів.

В умовах московсько-української війни особливого значення набуває питання української мови, є навіть окремий мовний фронт. Про мову людини як дзеркало культури говорила у своєму виступі викладачка української мови та літератури, методистка коледжу Наталія Андріївна Римар. Як важливо не засмічувати свою мову суржиком, чому мова – це зброя, а не «какая разніца», наскільки українська мова багатша за російську – про це можна було почути на конкретних прикладах. Доповненням став виступ директора ІФМФК Володимира Васильовича Стасюка, де він згадав публікації про те, що російська мова – це спотворена українська, навів висловлювання іноземних авторів про Україну. Розповів також, що у коледжі було випущено брошурку «Чия мова вторинна і зіпсована?», а зараз ІФМФК оголошено територією без російської мови.

Цікава тематика, новизна матеріалу, креативність його подачі дають позитивний результат для всіх викладачів. Конференція продовжить свою роботу.

 Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165