Новини

У першокурсників відбулася зустріч з представниками поліції

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) з першокурсниками зустрілися представники патрульної поліції. Такі виховні заходи в коледжі вже традиційні.
     На четвертій парі 3 березня зі студентами І курсу спеціалізації Лікувальна справа, Сестринська справа ІФМФК зустрілися троє патрульних поліцейських. Вони розповідали про види насильства (психологічне, фізичне, сексуальне, економічне), методи запобігання і протидії насильству, куди звертатися за допомогою у випадку таких фактів, повідомили телефон гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.
     Особливо актуальною є тема булінгу – і в колективі, і в соцмережах. Таке цькування, а також наклепи, погрози недопустимі. І для декого з першокурсників, можливо, новиною стала інформація про те, що за такі кримінальні правопорушення передбачені штрафи, громадські та виправні роботи, а також санкції до кривдника з настанням 16-річного віку, в окремих випадках, при особливо жорстокому поводженні, і з 14-річного віку.
     Окремо було звернуто увагу на появу так званого молодіжного руху «ПВК «Редан». Кілька днів тому у кількох великих містах, в тому числі й Івано-Франківську, підлітки збиралися великими групами в громадських місцях, аби влаштовувати бійки між представниками ворожих субкультур: «редани» проти «офніків». Поліція попередила такі агресивні дії, але важливо студентам пояснити, що агресивний рух «редан» бере початок в росії, його штучне поширення Україною є спробою російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність.
     Розповіді поліцейських на різну тему доповнювали невеликі відеоролики. Можна було поставити запитання.
     За словами заступниці директора з виховної роботи Наталії Валеріївни Мальованчук, кожна така зустріч – це розмова зі студентами про важливі проблеми з акцентом на профілактиці правопорушень.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165