Новини

Презентація норвезької компанії Focus Care

     Для студентів КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулася презентація норвезької компанії Focus Care щодо можливості працювати медсестрою в Норвегії. В ній взяли участь студенти ІІІ і IV курсів спеціалізації Лікувальна справа і Сестринська справа.
     29 березня в лекційній аудиторії зі студентами IV курсу зустрівся представник норвезької фірми Focus Care, який розповів про компанію. Ця компанія заснована у 2010 році, головний офіс знаходиться у місті Кіркенес. Медсестри працюють в медичних установах як загальнодержавного, так і місцевого підпорядкування. Для цього Focus Care набирає медичних працівників з усієї Європи (Іспанія, Італія, Румунія, Польща, країни Балтії). Зацікавлені і в українських фахівцях. Focus Care працює з українськими медиками вже понад 12 років, наразі в Норвегії працевлаштовано більше 100 медичних працівників з України.
     Зрозуміло, для них є певні вимоги і попередня підготовка. Кандидати готуються до роботи в Норвегії через комплексні кваліфікаційні курси. Головним чином це мовні курси, але сюди входять також семінари по роботі з медикаментами, система звітності, законодавство. Крім того, передбачене навчання з культурного розуміння, прав/обов'язків працівників та правил, пов’язаних із зарплатою/податками/дозволом на роботу.
     Медсестри з України проходять донавчання в Литві, отримують потім литовський диплом медсестри бакалавра  і працюють в Норвегії на основі цього диплому.
     Було наголошено, що компанія Focus Care оплачує навчання та виплачує стипендії в період навчання, а також укладає контракти з студентами про роботу після навчання.
     Про все це йшлося під час презентації норвезької фірми Focus Care. В зустрічі взяли також участь заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук та завідувачка відділення Олеся Василівна Сухоручко. Студенти ІФМФК могли поставити питання, які цікавлять.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165