Новини

Зустріч із третьокурсницями перед практикою в Німеччині

 Друга група студентів КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) поїде на практику в Німеччину в рамках програми ERASMUS+Mobilitat. З цими студентками та їхніми батьками 16 травня по скайп-звязку спілкувалася керівниця Тюрінгійської агенції європейських програм Ліліана Грицишин Зустріч проходила з участю представників адміністрації коледжу.

Першими на переддипломну практику в Німеччині, у шпиталях Нордхаузена та Ротенбурга, поїхали у березні дев’ять здобувачів освіти випускного курсу, незабаром вона завершиться. Тепер на виробничу практику, яка триватиме майже два з половиною місяці, поїдуть дев’ять студенток ІІІ курсу спеціалізації Сестринська справа. Саме з ними по відеозв’язку зустрілася Ліліана Грицишин.

Виробничу практику третьокурсниці проходитимуть у шпиталі в Нордхаузені та в Медіан-клініці в Бад-Теннштедті. Керівниця Тюрінгійської агенції європейських програм коротко розповіла про ці лікувальні заклади, в одному з яких роблять унікальні операції, а інший є реабілітаційним центром з виходжування пацієнтів після інсульту. Стажування на таких базах стане гарною школою для здобувачів освіти ІФМФК.

З усіма учасницями програми підписані тристоронні угоди – між Тюрінгійською агенцією європейських програм,  Івано-Франківським медичним фаховим коледжем та студенткою. Після закінчення здобувачі освіти отримають сертифікати про практику.

Таку ж практику проходять і німецькі студенти. За неї вони грошей не отримують, бо це складова навчання. А от українські студенти завдяки програмі ERASMUS+ матимуть щомісяця певні кошти. Плюс безплатна дорога до Німеччини, проживання і харчування.

Ліліана Грицишин по черзі познайомилася з кожною студенткою, причому спілкувалися німецькою мовою. Декому ставила запитання, на розповіді декого схвально реагувала. До практики дівчата готувалися заздалегідь, мали додаткові заняття з удосконалення рівня німецької мови.

А при спілкуванні з батьками перейшла на українську, відповідаючи на їхні запитання щодо організаційних моментів, страховки, умов проживання, харчування, графіку роботи під час практики.

Ліліана Грицишин порадила студенткам бути привітними з колегами і пацієнтами, вітатися, усміхатися, водночас попросила дотримуватись правил поводження в Німеччині (після 22 години не включати голосно музику, сортувати сміття), а щодо вимог на роботі – «без нігтів на пів кілометра, не намальовані, знімати кульчики і ланцюжки» під час праці в шпиталі. Заспокоїла: «Не бійтеся, якщо помилятиметися з німецькими словами. Не святі горшки ліплять. Німці шанують тих, хто старанно ставиться до своєї роботи, вони це бачать і цінують».

Зі студентками та їхніми батьками також зустрілися директор ІФМФК Володимир Васильович Стасюк, заступниця директора з навчально-методичної роботи Ірина Іванівна Гафійчук, викладачка німецької мови Олеся Іванівна Гафійчук, яка займалася зі студентами вдосконаленням фахової німецької мови. Олеся Іванівна буде супроводжувати дівчат до Ерфурта, столиці Тюрингії, а повернеться до Івано-Франківська зі студентами випускного курсу, які завершать переддипломну практику.

Третьокурсниці перед виїздом до Німеччини на виробничу практику ще матимуть змогу відпрацювати деякі практичні навики з догляду за хворими.

Івано-Франківський медичний фаховий коледж співпрацює з Тюрінгійською агенцією європейських програм з 2017 року. Завдяки такій співпраці у вересні минулого року ІФМФК став членом консорціуму «Mobi-Thu» в рамках програми ERASMUS+ Mobilitat. У межах цієї програми і їдуть студенти на практику до Німеччини.

Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165