Новини

Відзначення Дня вишиванки

 Українська вишиванка – то генетичний код нації. В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР традиційно відзначили День вишиванки різними заходами: одягни вишиванку, дізнайся більше про вишиванку, заспівай про вишиванку.

Цього року День вишиванки відзначається 18 травня, адже припадає на третій четвер травня. Започатковане таке свято у 2006 році, коли студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк запропонувала своїм однокурсникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Ідею підтримали спочатку в університеті, потім на всеукраїнському рівні, а згодом свято стало всесвітнім. Сьогодні його відзначають у більш як 50 країнах світу.

В умовах московсько-української війни і в минулому, і в цьому році воно набуває особливого значення, адже на знак солідарності з Україною вишиванки одягають політики, відомі у своїх країнах люди, актори, митці по всьому світу.

В Івано-Франківському медичному фаховому коледжі є гарна традиція приходити у вишиванках на посвяту в першокурсники і вручення дипломів, на календарні дні рідної мови та інші національні свята. І, звичайно ж, на День вишиванки. Сьогодні, 18 травня, під білими халатами студентів і викладачів було видно вишиті сорочки, у вишиванках прийшли на роботу всі працівники коледжу.

І вже при вході у заклад освіти, у холі ІФМФК, можна було побачити плакати «Україно, одягай вишиванку!» та «Про що розповідає ваша вишиванка», виготовлені членами студентського самоврядування. Адже кожний регіон має свої традиції і особливості, візерунки і техніки вишивки – це підкреслює, яка багата на таланти і красу українська земля.

Учасниці художньої самодіяльності коледжу підготували відеоролик з піснею про вишиванку. А студентка ІІ курсу 8 групи спеціалізації Сестринська справа Тетяна Скіцко у відеоролику розповіла про вишиванку у її родині.

Цього дня студенти фотографувалися з керівниками груп, з одногрупниками, з працівниками – на згадку про День вишиванки.

А ще студенти ІФМФК провели флешмоб у вишиванках, виклавши тризуб на подвір’ї коледжу.

Дякуємо захисникам та захисницям України, які зі зброєю в руках боронять нашу волю, традиції та можливість сьогодні ще раз одягти наймилішу серцю сорочку!

Пресцентр коледжу.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165