Новини

День Героїв: віддаємо данину пам’яті

     Студенти і викладачі, працівники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) долучаються до  відзначення 23 травня Дня Героїв.
     Це свято величі духу українських воїнів: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманщини, січових стрільців, вояків армії УНР та ОУН-УПА, а також Героїв Небесної Сотні та сучасної московсько-української війни.
    У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня відзначати День Героїв. Приурочене воно до сумної дати – саме 23 травня 1938 року у Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. А ще саме у травні пішли з життя Микола Міхновський, Симон Петлюра.
    Відзначення Дня Героїв свідчить про прагнення українського народу до незалежності і героїзм у її відстоюванні.
    Сьогодні кожний день війни забирає наших захисників і захисниць. Тож нині цей день набуває особливого змісту. Та і всіх громадян країни можна назвати героями, які по-своєму протистоять російській агресії.
    У цей день складаємо невимовну вдячність та пошану тим, хто без вагань захищав і захищає Україну, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь. Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їхня слава.
    Про наших героїв різних часів студенти ІФМФК згадували на виховних годинах у групах, на заняттях з історії України.
    Пам’ятаємо про них не лише у такий календарний день. Щопонеділка новий робочий тиждень у коледжі розпочинається з Гімну України, а кожний новий день освітнього процесу – з хвилини мовчання за загиблими в московсько-українській війні.
    Бережімо пам’ять про синів і доньок, що віддали і віддають життя за свободу Вітчизни. Слава Героям України!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165