Новини

Європейський тиждень громадського здоров’я з теми корисних звичок.

    З 22 травня Україна долучилася до Європейського тижня громадського здоров’я з теми корисних звичок. Міністерство охорони здоровя України оголосило про початок акції. Відповідна інформаційно-розяснювальна робота проводиться і в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165).
    Згідно з дослідженнями, які науковці провели у 2021 році, може знадобитися в середньому 59 днів, щоби нова звичка стала автоматичною. Інше дослідження, проведене у 2012 році, показало, що для зміни звичної поведінки потрібно приблизно 10 тижнів. Здоровий спосіб життя формується саме з дотримання корисних звичок. Проте ці звички непросто зробити щоденною рутиною.
    Тож які корисні звички варто обрати для повсякдення? З чого починати шлях до здорового способу життя? У межах Європейського тижня громадського здоров’я акцентують власне на маленьких щоденних кроках, які звучать так: «Корисні звички, які варто інтегрувати в щоденну рутину, щоби бути здоровими».
  1. 1. Більше рухатися. Поставте перед собою ціль досягти «золотого стандарту» – 10 тисяч кроків на день і поступово йдіть до неї; займайтесь хоча б 150 хвилин на тиждень аеробікою чи іншими помірними фізичними вправами.
  2. 2. Пити більше води. Приблизно 2 літри чистої питної води без підсолоджувачів чи цукру.
  3. 3. Їсти здорову їжу. Менше солі, відмова від цукру, більше овочів.
  4. 4. Дбати про психічне здоров’я. Обмежте перебування в соцмережах, опануйте навичками самодопомоги під час стресу, щоденно піклуйтеся про себе.
  5. 5. Добре спати. 8 годин на добу, без телефону у ліжку, краще з книжкою перед сном.
    Такі ж поради здобувачі освіти ІФМФК чули не раз і під час годин спілкування з директором, і на виховних годинах, і на заняттях з різних дисциплін від викладачів. Варто зробити їх звичними «до автоматизму».
    Може здатися, що повномасштабна війна – не час для турботи про себе. Але насправді важливо приділити увагу своєму здоров’ю вже зараз, адже нам ще відбудовувати країну!
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165