Новини

Особливий день: посвята у студенти

     Посвята у студенти в КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відбулася у неділю, 3 вересня. Вдруге в умовах московсько-української війни, тому – з мінімумом офіціозу. Але запросили батьків першокурсників, бо для них це теж особливий день. Відбулися також години спілкування студентів з класними керівниками груп, а для батьків – години спілкування з директором.
     Це вже традиція в ІФМФК – проводити посвяту в студенти у неділю. Але якщо в попередні роки проходила вона за день-два до 1 вересня, то цьогоріч навчання у першокурсників розпочнеться з 4 вересня. А сьогодні 299 дівчат і юнаків офіційно стали студентами, які здобуватимуть освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавра, навчаючись за спеціалізацією Сестринська справа, Лікувальна справа, Акушерська справа.
     Посвята у студенти проходила у два етапи: зранку – у майбутніх фельдшерів, акушерок та тих, хто на основі повної загальної середньої освіти (після 11-го класу) іде вчитися на другий курс, а в обід – у майбутніх медсестер. На щастя, обійшлося без сирен повітряної тривоги, хоча були підготовлені укриття на нульовому поверсі, і без дощу, на випадок якого використали б актову залу, а для батьків забезпечили б відеотрансляцію.
     Урочистості проходили на території коледжу перед входом в навчальний корпус. За традицією, студенти одягнули білі халати – як символ майбутнього фаху. Багато хто з них, а також викладачі і батьки прийшли у вишиванках – сьогодні це символ нашої нескореності і віри в Перемогу.
     З вдячністю згадували тих, хто наближає цю Перемогу – наших захисників і захисниць. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, чиє життя забрала війна.
     Традиційно на початку заходу звучав Гімн України, а на завершення – духовний гімн «Боже великий, єдиний». Ведучою посвяти в студенти була заступниця директора з виховної роботи Наталія Валеріївна Мальованчук.
     Класні керівники груп першого курсу, всі у вишиванках, підійшли до студентів своїх груп з тацями на вишитих рушниках, наповненими цукерками. Ці солодощі – як символ, щоб обходила їх стороною гіркота розчарувань. А ще одна особлива мить – символічне вручення старшокурсниками залікової книжки і студентського квитка першокурсникам. І нагадування, що студент у перекладі з латинської мови – «той, хто ретельно працює».
     Зі словами вітань до тих, хто поповнив студентську родину коледжу, звернувся директор ІФМФК, колишній його випускник Володимир Васильович Стасюк. В найстаршому на Прикарпатті медичному освітньому закладі, який наступного року відзначатиме своє 85-річчя, сьогодні одному з найавторитетніших закладів освіти в державі, підтримують мудрих, працьовитих, цілеспрямованих студентів, які прагнуть здобути благородний фах медичного працівника. Наразі їхнє сумлінне, наполегливе навчання – це їхній внесок у нашу Перемогу.
     Одразу після посвяти відбулися перші години спілкування з класними керівниками груп. А для батьків у цей час проходила година спілкування з директором коледжу Володимиром Васильовичем Стасюком та заступницею директора з навчально-методичної роботи Іриною Іванівною Гафійчук. Якщо на посвяту студентів прийшли двоє батьків, то один з них міг піти на збори у групу, а інший – на зустріч з дирекцією коледжу.
     Володимир Васильович Стасюк розповів про давні традиції освітнього закладу і сучасні умови навчання, про релігійність і духовність, про медицину як особливу науку і мистецтво, про важливість сумлінного навчання в умовах московсько-української війни (освітній фронт), про створення у коледжі безпечних умов освітнього процесу, про комунікацію між студентами, викладачами і батьками і створення «чарівного трикутника». У коледжі є «скринька довіри», в тому числі і електронна, куди можна звертатися з проблемами чи пропозиціями.
     Ірина Іванівна Гафійчук інформувала батьків про організацію освітнього процесу на першому курсі, як навчатимуться студенти, як діє система відпрацювань пропущених занять і консультацій, коли розпочнуться канікули.
     Батьки поставили чимало запитань представникам дирекції коледжу. Також вони змогли ознайомитися з їдальнею ІФМФК, задоволені, що буде можливість розраховуватися банківськими картками.
     Цього ж дня відбулося поселення в гуртожиток. Рішення про виділення місць в гуртожитку пільговим та соціально незахищеним категоріям студентів приймала спеціально створена комісія.

Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165