Новини

Зустріч з відомим письменником

     Першокурсники КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) взяли участь у творчій зустрічі з відомим українським письменником, заступником голови Національної спілки письменників України Ярославом Ткачівським, яка відбулася в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка.
     Сила і краса поетичного слова – одна складова цього заходу. Бібліотека як скарбниця знань – друга складова.  Здобувачі освіти групи І-9 спеціалізації Лікувальна справа (класна керівниця Ярослава Гениківна Максимів) 29 вересня завітали в обласну універсальну бібліотеку на презентацію творчості Ярослава Ткачівського. А для декого зі студентів, особливо з інших регіонів це було перше знайомство з найбільшою на Прикарпатті книгозбірнею.
     Поет і прозаїк, пісняр і гуморист, сатирик і журналіст Ярослав Ткачівський є автором понад чотирьох десятків поетичних та прозових книг та десяти пісенних збірників, лауреатом багатьох літературних премій. Його поезія захоплює щирістю, християнською людяністю, ліризмом.  Багато творів покладено на музику, деякі вже стали народними пісня. Учасники зустрічі більше дізналися про життєвий і творчий шлях поета, почули його вірші у виконанні автора.
     Традиційно такі творчі зустрічі з письменниками, літературно-мистецькі вечори, читацькі конференції, презентації нових видань, літературні, історичні години, виставки творів образотворчого, сакрального, декоративно-ужиткового мистецтва, різноманітні книжкові виставки проходять в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка, яка по праву вважається однією з провідних інформаційних і культурно-просвітницьких установ Прикарпаття, скарбницею художньої і наукової літератури, краєзнавчих видань. Студенти теж можуть користуватися послугами бібліотеки – а це 19 відділів та секторів, 6 читальних залів, майже 30 каталогів і картотек. Щорічно її відвідує понад 30 тисяч читачів.
     Символічно, що першокурсники ІФМФК побували на творчій зустрічі з письменником напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165