Новини

Відпрацювання навичок на реанімаційному тренажері-симуляторі

     Слухачі відділення післядипломної освіти КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) відпрацьовували практичні навички на реанімаційному тренажері-симуляторі.
     12 жовтня слухачі циклів тематичного удосконалення «Сестра медична/брат медичний з паліативної допомоги» та «Сестра медична/брат медичний в психіатрії», які зараз підвищують свою професійну кваліфікацію на базі відділення післядипломної освіти ІФМФК, навчались офлайн у коледжі.
     «Всі цикли спеціалізації за фахом та тематичного удосконалення, які проводяться на відділенні в осінньому семестрі, проводяться у змішаному форматі. Однак намагаємось  максимально збільшити кількість днів «очного навчання» та надати можливість нашим слухачам відпрацювати практичні навички на реанімаційному тренажері-симуляторі, який коледж отримав у подарунок від Klinikum Ernst von Bergmann gGmbH з Потсдама (Німеччина), бо це унікальне навчальне обладнання, яке в Україні мають одиниці», – відмітила заступниця директора з післядипломної освіти Олександра Денисівна Воєвода.  
     Під час такого практичного заняття, яке провів викладач хірургічних дисциплін коледжу Микола Миколайович Веприняк, слухачі оцінювали параметри роботи дихальної та серцево-судинної системи, діагностували патологію, вчились користуватись мішком Амбу, автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД), проводити внутрішньокісткову канюляцію за допомогою набору для внутрішньокісткового доступу.
Лекційні заняття із слухачами провели:
     – директор коледжу Володимир Васильович Стасюк, який зупинився на важливих проблемах організації надання медичної допомоги населенню, аспектах проведення санітарно-освітньої роботи;
     – Олександра Денисівна Воєвода, яка розглянула основні питання застосування лікарських засобів, особливий акцент зробила на практичному застосуванні інсулінових портів та інсулінових помп.
     Слухачі відділення післядипломної освіти також ознайомилися з матеріально-технічною базою коледжу.
Пресцентр коледжу.

     

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165