Новини

До Всесвітнього дня хребта: виховна година і благодійний аукціон

     Студенти кількох груп третього і першого курсу спеціалізації Лікувальна справа КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) взяли участь у виховній годині, присвяченій Всесвітньому дню хребта. А закінчився захід благодійним аукціоном на підтримку Збройних сил України.
     Ініціювала проведення виховної години з такою тематикою керівниця групи ІІІ-1 Алла Василівна Бойко (викладачка анатомії та фізіології людини), яка запросила  до себе на виховну годину майбутніх фельдшерів груп І-9 (класна керівниця Ярослава Гениківна Максимів) і І-3 (класний керівник Олександр Романович Кравець) та завідувачку відділенням ІІІ курсу Басарабу Тетяну Петрівну.
     Саме 16 жовтня, коли з ініціативи Всесвітньої асоціації хіропластики започаткований Всесвітній день хребта, варто привернути увагу майбутніх медичних працівників до хребта, як однієї з найважливіших структур людського організму і до проблем з хребтом. Біль у спині може виникнути у будь-якому віці – чому і як уникнути таких проблем? Такою була основна тема розмови зі студентами. Згадали анатомію, причини вигинів хребта, патологію і способи виправлення патології. Практичну користь для багатьох мали поради, як правильно тримати спину, як організувати своє робоче місце з мінімальним навантаженням на хребет, як виправити поставу, яке правильно носити сумку чи наплічник.
     Спеціально до цієї виховної години викладачка фізкультури Надія Романівна Мацевко підготувала комплекс вправ для правильної постави. Тож студенти разом виконували ці вправи під час заходу. І варто би було кожному використовувати їх у повсякденному житті.
     А після завершення виховної години відбувся благодійний аукціон на підтримку ЗСУ, ініційований студентським самоврядуванням коледжу. Провели його представниці студентського самоврядування Тетяна Мандзюк і Поліна Василенко спільно з класним керівником групи І-3 Олександром Романовичем Кравцем. Аукціон був анонімним і напівжартівливим, адже можна було придбати сертифікати «на +1 бал до оцінки» з певного предмету, «на право полегшеного відпрацювання пропуску з фізкультури», «на можливість запізнення на 5-10 хвилин», «на закупівлю без черги в їдальні» і навіть «на право споживання філіжанки кави з другом на балконі коледжу».
     На аукціоні було зібрано 6 тисяч гривень, які передадуть на потреби Збройних сил України.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165