Новини

Тренінг «Домедична допомога у випадку кровотеч»

     В КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) викладач хірургічних дисциплін Володимир Миколайович Яцків для здобувачів освіти ( група І-1) провів тренінг «Домедична допомога у випадку кровотеч»
     Кровотечі можуть виникнути в найнесподіваніший момент, і знання та навички надання домедичної допомоги в таких випадках може врятувати життя.
     Інструктор військово-медичної допомоги формату DCC Володимир Миколайович Яцків на волонтерських засадах проводить тренінгові заняття для медичного персоналу лікувальних закладів, трудових колективів, військовослужбовців і цивільного населення. Звичайно ж, і для студентів, викладачів і співробітників коледжу, де працює.
      Тренінг поєднує в собі елементи лекції та практичного відпрацювання навичок. Велику увагу під час практичної частини було приділено роботі з критичними кровотечами, адже гостра кровотеча є причиною 60 відсотків смертей при надзвичайних ситуаціях. Викладач розповів і показав накладання найсучасніших джгутів типу CAT, MAT, SOFT, TMT. Студенти мали змогу відпрацювати навики накладання джгутів різних типів.
      До слова, при висвітленні всіх цих тем Володимир Миколайович Яцків опирається на міжнародний досвід надання невідкладної медичної допомоги в умовах бойових дій.
     Пам’ятаймо: вчасно надана допомога може врятувати не одне життя.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165