Новини

Першокурсники побували в анатомічному музеї ІФНМУ

     Майбутні фельдшери – першокурсники групи І-3 спеціалізації Лікувальна справа КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) побували на екскурсії в анатомічному музеї Івано-Франківського національного медичного університету.
     Класний керівник групи І-3, викладач фізики і астрономії Олександр Романович Кравець сам є ентузіастом музейної справи, завдяки йому вісім років тому в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі був створений музей історії побутової та медичної хімії. Саме він 27 листопада організував для першокурсників екскурсію ще в один цікавий, дотичний до медицини заклад – анатомічний музей Івано-Франківського національного медичного університету. Цікава деталь, обидва музеї запрацювали у 2015 році.
     Анатомічний музей знаходиться в морфологічному корпусі ІФНМУ на площі Андрея Шептицького. Складається він з чотирьох залів та містить більше тисячі експонатів, які водночас є навчальним матеріалом для студентів. Його ще називають «театром анатомії». У цьому корпусі завжди була «анатомка», куди в різні роки приходили і студенти медичного училища, щоб підвищити свій рівень знань з анатомії.
     Із експонатами музею майбутніх фельдшерів ознайомив доцент кафедри анатомії ІФНМУ Омелян Михайлович Юрах. Тут зібрані частини людського тіла: органи, кістки, нервові сплетення, анатомічні препарати. Все це потрібне для вивчення надважливого у медицині предмету – анатомії. 
     Та є ще одна особливість і унікальність цього музею. Тут не просто зібрали анатомічні препарати, а й зуміли поєднати анатомію з мистецтвом. Стіни прикрашають репродукції художніх робіт, тематика яких тісно пов’язана з анатомією людини. Приміром, «Урок анатомії доктора Тульпа» Рембрандта, «Сотворення Адама» Мікеланджело, «Венера перед дзеркалом» Веласкеса. Студентам цікаво було побачити репродукції цих картин і почути інформацію про їх написання.
    Попри те, що через повітряну тривогу екскурсія у музей анатомії вийшла коротшою, та вона була цікавою для здобувачів освіти ІФМФК.
Пресцентр коледжу.

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165