Новини

Всесвітній день охорони праці

      Щороку 28 квітня, з метою сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі, Міжнародна організація праці  відзначає Всесвітній день охорони праці.
      У 2016 році Всесвітній день охорони праці відзначався під девізом „Стрес на робочому місці: колективний виклик”. Психосоціальні ризики та стрес на робочому місці є одними з найскладніших питань у сфері охорони праці та здоров’я, актуальність яких загальновизнана для всіх країн, професій та працівників.
      Стрес – фізична та емоційна реакція організму, яка виникає тоді, коли посадові обов’язки не відповідають здібностям, ресурсам і потребам працівника.
      У тривалій перспективі стрес на робочому місці викликає безсоння, емоційне занепокоєння, мігрень, хронічну  втому, депресію, алергію, захворювань опорно-рухового апарату, гіпертонію, виразкову  хворобу  шлунку, захворювання серцево-судинної системи, серцевого нападу, нещасного випадку.
      Усвідомлюючи важливість порушеного питання, тривалу перспективу його вирішення, в ІФБМК зі студентським та педагогічним  колективами систематично проводиться профілактичні заходи спрямовані на запобігання стресів на робочому місці.
      В  контексті відзначення Дня охорони праці в навчальному заході проведено:
      1. Тренінг «Домедична допомога при травмуванні під час занять з фізичного виховання та спортивно-масових заходів» (тренінг провели: викладач хірургічних дисциплін Яцків В.М., викладачі фізвиховання Демків Я.М., Міронова Л.М.)

       2. Психологічна діагностика «Стрес очима студентів та викладачів на робочому місці» (провела практичний психолог коледжу Усенко М.В.)

      3. На занятті з дисципліни «Безпека життєдіяльності» проведено тематичні диспути на тему: «Соціальні та психологічні чинники ризику. Поведінкові реакції населення у надзвичайних ситуаціях» (провели викладачі Калинюк І.Я. та Мельник Н.М., інженер з охорони праці Кондратенко Т.В.)

Інженер з охорони праці
 Кондратенко Т.В.

 

Наша адреса

Тел/факс: (0342) 75-32-58
Відділення післядипломної освіти
Тел: (0342)528004
 

 

Для студентів

Moodle

Корисні посилання

ZNO

vfpo

Copyright © 2023 Комунальний заклад фахової передвищої освіти "Івано-Франківський медичний фаховий коледж" Івано-Франківської обласної ради/ м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи 165